Šta bi moglo da se nađe u non-pejperu Republike Srpske?

Pratite nas
Priština čvrsto istrajava na kursu da ubaci što više klipova u točkove dijaloga, što pokazuje i najava da će tužiti Beograd za genocid.  Valentin Incko izložio je u UN kako izgleda Bosna po njegovoj meri, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik otkrio da i Republika Srpska ima svoj non-pejper ali ne i šta je u njemu.
U Hrvatskoj se i dalje bave omiljenim sportom zastrašivanja ono malo preostalih Srba. Ali brine što su štafetu antisrpskih poruka preuzeli i neki ostrašćeni Crnogorci, osokoljeni već uobičajenim frazama predsednika Mila Đukanovića o pretnji velikosrpskog nacionalizma, sve to pred treće odmeravanje snaga DPS-a i nove vlasti na lokalnim izborima u Herceg Novom.
Ministri zemalja G7 na sastanku u Londonu ostali su verni zapadnim klišeima vrteći istu ploču o želji da imaju stabilne i predvidljive odnose s Rusijom ali da se ona ponaša negativno i destabilizujuće. A posle samita američki državni sekretar Entoni Blinken otputovao je u posetu Kijevu.
O temama aktuelnim u protekloj sedmici u emisiji „Od četvrtka do četvrtka” razgovaramo sa sociologom Slobodanom Reljićem. Pitaćemo ga i da li bi se Albanija usudila da u ime kosovskih Albanaca protiv Srbije pokrene tužbu za genocid? Imaju li Inckove ocene ikakakvu težinu? Šta bi moglo da se nađe u non-pejperu Republike Srpske?
Emisiju uređuje i vodi Tanja Trikić.
Od četvrtka do četvrtka: Slobodan Reljić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala