Tuhelov trik učinio da nemački „nišan“ proradi /video/

© AP Photo / Ian WaltonTimo Verner, nemački fudbaler u dresu Čelsija
Timo Verner, nemački fudbaler u dresu Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Timo Verner, napadač Čelsija, ove sezone promašio je čak 23 zicera, više nego ijedan drugi fudbaler Premijer lige, a zapanjujuće loš učinak Nemca pred protivničkim golom ove sezone potvrđen je najnovijim horor promašajem protiv Real Madrida u prvom polufinalnom meču Lige šampiona. Ipak, u revanšu, kada je bilo najvažnije nemački „nišan“ je proradio.
Nemačka zvezda prošlog leta je uz veliku pompu stigla na Stamford Bridž, prethodno u Lajpcigu stekavši reputaciju jednog od najboljih napadača Evrope.
Ali njegov 53 miliona funti vredan prelazak u zapadni London tek treba da se isplati.
Iako je Verner uspeo da postigne 11 golova u svim takmičenjima, količina promašenih šansi u nogama dvadesetpetogodišnjeg Nemca je nešto što je mnogima zapalo za oko.
Kristijan Pulišić je Nemcu u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona servirao na tacni jednostavan finiš sa samo šest metara od gola Realovog Tiboa Kurtoe, ali njegovom šutu je nedostajalo snage i usmerenosti, te je rezultat na semaforu ostao nepromenjen (0:0).
Ovo je bilo daleko od prvog puta da smo videli da je Verner propustio stopostotnu priliku, nasuprot golova koje je kao od šale postizao u Bundesligi.
Statistika govori da nijedan fudbaler Premijer lige nije propustio više velikih šansi od Vernera tokom ove sezone. Iza njegovih 23 promašaja nalazi se Liverpulov Mo Salah koji je imao jednu priliku manje, dok treće neslavno mesto dele kapiten Totenhema Hari Kejn i napadač Lidsa Patrik Bamford sa po 21 propuštenom šansom za gol.
Pritom, potonja dvojica imaju ubedljivo bolju poziciju u odnosu na broj postignutih golova. Kejn je bio uspešan 31 put, dok je Bamford zatresao mrežu protivnika 14 puta u Premijer ligi.
Verner je „sušnu“ seriju od 15 utakmica bez golova za klub i reprezentaciju prekinuo prošle subote protiv Vest Hema, kada je golom u prvom poluvremenu obezbedio veliku pobedu Čelsiju u trci za najbolje četiri ekipe engleske lige.
Ali, i tokom ove utakmice je bila „ista stara priča“, pošto je bivši napadač Lajpciga ispustio jedan-na-jedan priliku da dodatno overi pobedu svog tima, te je utakmica završena sa minimalnih 1:0 za klub u vlasništvu Romana Abramoviča.
Nekadašnji igrač i menadžer Čelsija Glen Hodl kritikovao je Vernerovu poslednju katastrofu u Madridu.
Hodl je optužio Nemca za „bojažljiv“ finiš na stadionu Real Madrida, i sugerisao da mu možda manjka samopouzdanja uprkos tome što je nekoliko dana ranije prekinuo „sušu“ golova.
„Verner mora da postigne gol. On pomalo okleva. Pomalo je bojažljiv u načinu na koji pokušava da finišira. Dao je golmanu priliku da sačuva gol, još jednom učinivši to svojim nogama“, rekao je Hodl.
Menadžer „plavaca“ Tomas Tuhel, takođe je priznao da je njegov špic „promašio veliku šansu“ protiv ekipe Zinedina Zidana.
„Propustio je veliku šansu protiv Vest Hema, propustio je još jednu ovde“, rekao je Tuhel i dodao da ne treba žaliti za tim niti da „pomaže da se plače povodom toga“.
 „To je tako. Milioni ljudi se suočavaju sa mnogo težim stvarima nego što su propuštene šanse, tako da je u sportu dobra stvar što sutradan nikoga nije briga“, rekao je trener Čelsija.
Kako je rekao, normalno je da Verner bude ljut, možda i razočaran u momentu nakon utakmice, ali da je sutra novi dan i da mora da trenira podignute glave.
„On je profesionalac, vrhunski momak, vredno trenira i radi“.
Pored pomenutih promašaja na utakmicama protiv Vest Hema i Real Madrida, u Top 5 Vernerovih 23 spadaju i oni sa mečeva protiv Njukasla i Rena u novembru, te onaj sa Lidsom u decembru prošle godine.
Priliku za popravni Verner je čekao i dočekao kada je najvažnije, u revanšu na Stamford bridžu sa Realom. Čelsi je pobedio 2:0, a prvi gol postigao je upravo Verner.
Ono što je interesantno, jeste da je Nemac, koji ima problem s realizacijom, posle promašaja u prvom polufinalnom meču, rešio da ostaje po sat-dva posle treninga i da radi na realizaciji.
Kada je to saznao Tuhel, upitao ga je zbog čega se odlučio na takav potez. 
Verner je objasnio da mu je poljuljano samopouzdanje, a onda je Tuhel napravio šmekerski potez. Udaljio je svog napadača s dodatnog treninga i poručio da je njegov problem taj što je opterećen i što je previše blizu problemu. 
Rešenje je u daljini, mora da se izmakne i da sagleda stvari sa strane. Tuhel je svom zemljaku dao dva dana slobodno, a ovaj mu se odužio vodećim golom protiv Reala, kasnije je Čelsi završio u finalu, a Real je eliminisan.
Zidan i Tuhel su fudbal pretvorili u partiju šaha
Sudija je „preživeo“ špansku paranoju, a Romanov Čelsi iz Madrida nosi gol u gostima!
Romanov Nemac ne želi pomoć od besne UEFA protiv odmetnutog „Kralja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala