Srpski borac traži poštovanje u Americi: Spreman sam za rat!

© AFP 2023 / VAUGHN RIDLEYAleksandar Rakić
Aleksandar Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Aleksandar Rakić, srpski MMA borac, jedan od najboljih u prestižnoj organizaciji UFC, nije dobio tretman kakav je očekivan i moraće da sačeka na priliku da se bori za pojas u poluteškoj kategoriji.
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Jokić ekskluzivno za Sputnjik: Rakić je zver, lako bih se navikao na Dončića
Iako se verovalo da će Rakić biti sledeći izazivač, tu poziciju je preuzeo češki borac Jirži Prohaska.
Ipak, Srbin iz Austrije nije sasvim saglasan sa takvim ishodom, iako je Čeh nedavno pobedio dvostrukog izazivača Dominika Rejesa i poručio je da bi trebalo da se sastanu u duelu koji bi odlučio izazivača.
„On je sada jedan od glavnih konkurenata za tron i borba nas dvojice svakako ima smisla. Ono što se dogodilo proteklog vikenda bilo je najbolje što je moglo da se desi za mene – probudilo mi je pažnju, motivisalo me je dodatno da pokažem da sam ja najbolji“, rekao je Rakić.
Kako je istakao, sada još više želi da budem u sali i naporno trenira kako bi bio bolji.
„Najlogičnije je da sada Jirži i ja imamo meč, a da se za titulu bore Glover Tešeira i prvak Jan Blahovič. Ima li smisla da se iko drugi sada bori sa Prohaskom? Mislim da bi najbolje za našu diviziju bilo Jirži i ja imamo meč na istoj priredbi na kojoj će se boriti Jan i Glover. Mislim da bi to bio idealan trenutak da zaustavim medijsku pompu oko Jiržija“, rekao je Rakić.
Kako je istakao, Čeha je često gledao sa svojim timom.
„On je agresivan, ide napred, ali ima i mana – ne mnogo, ali ih ima. Nisam video kakvo je njegovo rvanje. Moj stil je takav – ako pravite greške, ja ću ih kazniti jer sam hladan kao led. Spreman sam da idem u rat sa njim – tri runde ili pet, nije bitno“, izjavio je srpski borac za „MMA džanki“.
Trenutno je na listi izazivača za Blahovičev pojas prvi Tešeira, koji će se za titulu boriti sa Poljakom u septembru u okviru priredbe UFC 266. Drugi na listi je Prohaska, a treći je Rakić.
On se takmiči u poluteškoj kategoriji od 2017. godine i zabeležio je šest pobeda (dva KO, pet odlukom) i jedan krajnje diskutabilan poraz sudijskom odlukom protiv Volkana Ozdemira.
Ukupno u karijeri srpski borac iz Beča ima skor od 14 pobeda i dva poraza.
► Epilog nezapamćenog skandala – zlatna medalja uz „zabranjenu“ zastavu Rusije! /foto, video/
► Kanađanin pretukao dvojicu Rusa – a Amerikanci ćute: „Šokirani smo, to je bezuman čin“ /video/
► Govorili su da je „lud“ kao Mekinro, ali Amerikanac želi da bude – Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala