Poslanica Dume: Blinkenova zamena teza ─ prebacuje odgovornost Amerike na Rusiju

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Državne dume Rusije
Zasedanje Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Članica Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Elena Panjina, prokomentarisala je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o „dva izazova za Ukrajinu“ – Rusiji i „oligarsima“ i istkla da Blinken ponovo pokušava vrši zamenu teza i odgovornost za postupke američke strane prebaci na Rusiju.
Prema njenim rečima, glavnu pretnju za nezavisnost Ukrajine ne predstavlja Rusija, već Sjedinjene Američke Države, koje „od trenutka raspada SSSR-a ovu zemlju smatraju objektom spoljne kontrole“.
„Rezultat američke intervencije bilo je uništenje Ukrajine kao razvijene industrijske sile sa naprednim naučnim i inženjerskim kadrom i višestruki pad životnog standarda građana“, istakla je poslanica za Sputnjik.
Panjina je, takođe, navela da je upravo državni udar 2014. godine „odvezao ruke“ oligarsima u Ukrajini i pružio im mogućnost da „pod okriljem Sjedinjenih Američkih Država stvore lična feudalna imanja i privatne oružane grupe, koje su zatim bačene da smiruju Donbas“.
„Vidimo da Blinken ponovo pokušava da prikaže belo kao crno, da odgovornost za postupke američke strane prebaci na Rusiju. Oligarsi i korupcija su stalni pratioci ‘kolonijalne demokratije’ koju Sjedinjene Američke Države šire po celom svetu“, konstatovala je Panjina. 
Ranije je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim izjavio da se Kijev suočava sa izazovima iz dva pravca: spolja – sa Rusijom, unutra – sa korupcijom, pri čemu su oni „međusobno povezani“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala