Ništa od sveengleskog finala: Junajted sa Viljarealom pred navijačima za titulu Lige Evrope

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEMančester junajted
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda i Viljareala plasirali su se u finale Lige Evrope. „Crveni đavoli“ su uprkos porazu od Rome u Rimu - 3:2 (0:1) obezbedili mesto u Gdanjsku 26. maja zbog ubedljivog trijumfa na Old Trafordu 6:2, dok je Viljareal odoleo Arsenalu u Londonu - 0:0 (prvi meč 1:2).
Ostrvljani dominiraju Evropom i malo je nedostajalo da bude sveenglesko finale i u Ligi Evrope, posle engleskog finala u Ligi šampiona.
Ipak, i te kako se o tome pitao Viljareal koji je zaustavio Arsenal u revanšu, posle pobede rezultatom 2:1 u prvom meču odigranom pre nedelju dana na stadionu „De la Keramika“.
Nemanja Radonjić u duelu sa fubalerom Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Radonjić raspametio Nemce – gol i asistencija /video/
U meču bez golova Arsenal je pogađao stative, tačnije Pjer Emerik Obamejang je u dva navrata pogodio okvir gola, pa je „žuta podmornica“, tim koji će se boriti za trofej Lige Evrope protiv Mančester junajteda.
Jasno je da su izabranici Ole Gunara Solskjera odradili sav posao na Teatru snova, kada su rezultatom 6:2 demolirali Romu. „Vučici“ je bilo neophodno čudo u Rimu, ali se ono, što je i bilo realno, nije dogodilo.
Poveli su Englezi prek Edinsona Kavanija u 39. minutu na asistenciju Freda i činilo se da Junajted ide ka još jednoj pobedi.
U nastavku su se trgli Rimljani i Edin Džeko je u 57. minutu izjednačio. Svega 180 sekundi kasnije Brajan Kristante je uspeo ponovo da matira Davida de Heu.
Tada je ponovo na scenu stupio urugvajski napadač. Maestralni Kavani je glavom zatresao mrežu Rome. Srpski reprezentativac Nemanja Matić ušao je u igru u 64. minutu umesto Pola Pogbe, i upravo je Kavani četiri minuta kasnije postigao pomenuti pogodak.
​Ipak, Roma je do kraja susreta uspela da dođe do Pirove pobede, golom Nikola Zalevskog u 83. minutu.

Na kraju, Viljareal i Junajted su ti koji slave i koji će 26. maja u Poljskoj, na stadionu u Gdanjsku, igrati finale i to pred navijačima.
Kako pandemija polako, ali sigurno popušta, tako popuštaju i mere, pa se očekuje da će na stadionu biti prisutno do 10.000 navijača, što je svakako lepa vest za fudbal. 
► Da li će Matić da upotpuni Roma junajted?
► Zvezda neće „mačke u džaku“, sezona je trošenja na domaće
► Kristijano Ronaldo se uključio u borbu za Gavrilov život!
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala