LNR: Poseta Blinkena Kijevu može dovesti do razbuktavanja rata u Donbasu

© REUTERS / POOLAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Poseta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu ima za cilj zaoštravanje situacije u Donbasu, rekao je Sputnjiku šef samoproglašene Luganske narodne republike Leonid Pasečnik.
„Jako bismo želeli da na kraju pobedi zdrav razum. Svakako želimo da Amerika da naredbu svojim podređenima u liku Zelenskog i celoj političkoj eliti Ukrajine da okončaju rat u Donbasu, zaustave aktivne borbe i da, napokon, na našoj zemlji zavlada mir, a da se sukobi rešavaju u okviru Minskih sporazuma, odnosno mirnim putem. Ipak, apsolutno sam siguran da će biti suprotno“, izjavio je Pasečnik.
Po njegovoj oceni, mir u Donbasu „nije u interesu SAD“.
„Mislim da su sve izjave, sve odluke koje budu donete, sve instrukcije koje budu sprovedene, definitivno biti usmerene na zaoštravanje situacije u Donbasu koje na kraju treba da dovede do izbijanja vojnog sukoba“, izjavio je prvi čovek LNR.
Blinken danas počinje dvodnevnu posetu Kijevu, gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmiganjem i šefom diplomatije Dmitrijem Kulebom.
O situaciji u Donbasu, ali i potencijalnom susretu sa Blinkenom nedavno je za Sputnjik u opširnom intervjuu govorio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala