Kanađanin pretukao dvojicu Rusa – a Amerikanci ćute: „Šokirani smo, to je bezuman čin“ /video/

© REUTERS / Bruce BennettSukob hokejaša
Sukob hokejaša - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Tom Vilson, kanadski hokejaš poznat po svom uličarskom ponašanju na ledu, pretukao je dvojicu ruskih kolega tokom utakmice, ali nije dobio nikakvu suspenziju od američke hokejaške lige, NFL.
Incident se dogodio tokom duela ekipa Vašingtona i Njujorka, a sve je izazvao Vilson nesportskim udarcem u potiljak Pavela Bučneviča.
Njemu je u pomoć pritekao Artemi Panarin, ali je i njega Vilson napao, udario, povukao za kosu i potom oborio licem ka ledu.
Panarin je tom prilikom zadobio povredu leđa zbog koje će morati da propusti ostatak sezone, a Vilson je, uz dve blaže kazne i desetominutnu suspenziju, prošao bez posledica, čak se i vratio na led do kraja meča.
​Liga je 27-godišnjeg Kanađanina sa istorijom nasilničkog ponašanja u igri kaznila sa 5.000 dolara, ali mu nije dodelila nikakvu oštriju suspenziju.
Zbog toga se oglasila i ekipa Njujorka.
„Ekstremno smo razočarani time da Vilson nije suspendovan zbog užasnog akta nasilja. On je povratnik, 2018. godine je bio suspendovan na 14 mečeva zbog udaranja u glavu protivnika. Ima istoriju takvih dela, šokirani smo da liga nije preuzela odgovarajuće akcije i suspendovala ga na neodređeno. Njegov opasan i bezuman čin je izazvao povredu koja Panarina odvaja sa terena do kraja sezone“, navedeno je u saopštenju.
► Spektakl na ledu – mladi Rusi šokirali Amerikance /video/
► Epilog nezapamćenog skandala – zlatna medalja uz „zabranjenu“ zastavu Rusije! /foto, video/
► Govorili su da je „lud“ kao Mekinro, ali Amerikanac želi da bude – Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala