Handke sutra u Banjaluci i Andrićgradu

© Sputnik / Dejan Simić Peter Handke
 Peter Handke - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Nobelovac Peter Handke boraviće sutra u poseti Banjaluci i Andrićgradu, najavio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.
Dodik je u izjavi za Srnu rekao da mu je velika čast što će sutra ugostiti nobelovca Handkea, prema kojem srpski narod gaji posebna osećanja i poštovanje.
Nobelovca će sutra u podne u Banjaluci ugostiti Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, reditelj Emir Kusturica i rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin.
Nakon boravka u Banjaluci, Handke će zajedno sa Dodikom i Kusturicom posetiti Andrićgrad gđe će mu u Andrićevom institutu biti uručena "Velika nagrada Ivo Andrić".
Biće upriličena i tribina o književnom stvaralaštvu i značaju dela Petera Handkea na kojoj će govoriti Kusturica, eminentni akademici i književnici.
Handke je dobitnik "Velike nagrade Ivo Andrić" Andrićevog instituta u Andrićgradu za najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili Republici Srpskoj tokom 2020. godine "Drugi mač - Majska povest".
Ova nagrade se uručuju na Svetog Savu u Andrićgradu, ali je ove godine odloženo zbog epidemiološke situacije.
Handke je Nobelovu nagradu za književnost dobio 2019, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala