U svemu nadmašuje prethodnika: Šta sve može MiG-35

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaLovac MiG-35
Lovac MiG-35  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Ruski lovački avioni „MiG-35“ proširili su borbene sposobnosti, tačnije moći će da koriste bilo koje postojeće avionsko oružje, saopštio je direktor direkcije za programe MiG-29M, MiG-35 i lakog višenamenskog aviona ruske avionske korporacije „MiG“ Mušeg Balojan.
„MiG-35 će moći da koristi čitav asortiman postojećeg avionskog oružja, uključujući perspektivne primerke“, rekao je Balojan.
Zahvaljujući novim borbenim mogućnostima, dodaje on, taj avion je postao efikasan vazduhoplovni kompleks za sticanje nadmoći u vazduhu.
„Sa stanovišta naoružanja i opremljenosti, MiG-35 u svemu nadmašuje svog prethodnika. Novi radar i optičko-lokaciona stanica, novi sistem za označavanje ciljeva koji je postavljen na kacigi, savremene rakete klase 'vazduh-vazduh' i 'vazduh-zemlja', veliki arsenal avionskih bombi kako slobodnog pada, tako i navođenih“, pojasnio je predstavnik korporacije.
Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.
Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala