Zemlja sa najviše vakcinisanih pooštrava mere, zaraza se povećava

CC0 / Pixabay / Viktorija, glavni grad Sejšela
Viktorija, glavni grad Sejšela - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Sejšeli, koji imaju vakcinisanih više nego Izrael, zatvorili su škole i otkazali sportske aktivnosti na dve nedelje jer se zaraza povećava.
Mere, koje uključuju zabranu mešanja domaćinstava i rano zatvaranje lokala, dolaze čak i kad je država u potpunosti vakcinisala više od 60 odsto odrasle populacije dvema dozama vakcina protiv virusa korona. Mere su slične onima koji su poslednji put uvedene krajem 2020. godine.
„Uprkos svim izuzetnim naporima koje ulažemo, situacija sa kovidom 19 u našoj zemlji je trenutno kritična sa mnogo dnevnih slučajeva zabeleženih prošle nedelje“, rekla je ministarka zdravlja Pegi Vidot na konferenciji za novinare.
Arhipelag Indijskog okeana, koji ima oko 98.000 stanovnika, zavisi od turizma i brzo je započeo vakcinaciju u januaru koristeći donaciju kineskih vakcina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nakon toga su nabavili druge vakcine, piše Blumberg.
Do danas je 62,2 odsto populacije koja ispunjava uslove vakcinacije vakcinisano. Poređenja radi, Izrael ima 55,9 odsto vakcinisanih, što je druga najvakcinisanija država.
Zvaničnici su na konferenciji za novinare dali neke detalje o tome šta može stajati iza porasta zaraze. Osim što su istakli da se ljudi manje paze od virusa nego ranije, navode da je možda do povećanja došlo zbog proslava nakon Uskrsa.
Broj aktivnih slučajeva u zemlji porastao je 3. maja na 1.068 3 sa 612 koliko je bilo 28. aprila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala