Upozorenje zbog najave sankcija, ali i – osuda „separatizma“

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaPredsednik FIFA Đani Infantino na konferenciji za medije u Moskvi
Predsednik FIFA Đani Infantino na konferenciji za medije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Predsednik FIFA Đani Infantino, konačno se oglasio povodom haosa koji se dešava u evropskom fudbalu, a u vezi je sa sukobom velikih klubova i UEFA, te idejom o Superligi koja bi bila formirana van okvira UEFA.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Ruska revolucija je spasla Evropu – uz poslednji pozdrav iz Moskve
Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin je, kao „pobednik“ u ratu UEFA i velikih klubova najavio žestoke kazne za one koji budu nameravali da ostanu pri ideji o formiranju Superlige, ali Infantino sada „spušta loptu“.
On je naveo da bi trebalo biti oprezan sa takvim najavama.
„Neke akcije treba da imaju posledice i svi bi trebalo da imaju odgovornost, ali treba biti i oprezan kada se govori o sankcijama. O čemu pričamo? Prerano je govoriti o tome, kada se kažnjava klub onda se kažnjavaju i igrači, treneri i navijači koji nemaju ništa s tim“, rekao je Infantino.
Predsednik FIFA navodi da su osnovne odluke na državama iz kojih dolaze „odmetnuti“ klubovi, kasnije ingerencija prelazi na UEFA i konačno na FIFA.
„Moramo da izbegavamo reč rat kada se govori o fudbalu, s obzirom na to da svet prolazi kroz nezapamćenu pandemiju. Ali, separatistička liga je neprihvatljiva za nas, to je jednostavno nezamislivo. Manje kvantiteta, više kvaliteta treba da bude naš moto, uz mere koje bi mogle da pomognu finansijskom oporavku klubova“, istakao je Infantino.
► Ljubav kapitena Srbije i najvrednijeg „tanjira“ na svetu /video/
► Evropa bruji zbog novog skandala: „Sudija nas je psovao, čuo sam, mi bismo bili kažnjeni za to“
► Istorija u Mančesteru – Građani u finalu Lige šampiona! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala