Tramp doskočio Tviteru i Fejsbuku, pokrenuo platformu

© REUTERS / OCTAVIO JONESDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp pokrenuo je platformu gde može da postavlja poruke koje drugi mogu da dele na Tviteru i Fejsbuku na kojima je njegov nalog suspendovan.
Sajt je nazvan „Sa stola Donalda Džej Trampa“ (From the desk of Donald J. Trump) i sadrži kratke postove koji mogu da se lajkuju, navodi Rojters.
Na platformi je objavljen i video u kom se navodi da je to mesto na kojem može slobodno da se govori.
„U vremenu tišine /i laži/ uzdigao se svetionik slobode“, navodi se u video poruci.
Tramp će moći na sajtu da objavljuje poruke, fotografije i video-snimke, a te objave mogu da se dele na Tviteru i Fejsbuku.
Međutim, njegovi pratioci neće moći da ih komentarišu.
Trampov viši savetnik Džejson Miler najavio je u martu za „Foks njuz“ da bivši predsednik, koji je proteran sa mnoštva veb lokacija nakon nereda u Kapitolu 6. januara, planira da pokrene sopstvenu veb stranicu na društvenim mrežama.
Ova akcija usledila je uoči odluke nadzornog odbora Fejsbuka o tome da li će podržati Trampovu suspenziju sa platforme na neodređeno vreme.
Tramp je sankcionisan zbog navodnog straha od daljih nasilnih nemira nakon upada njegovih pristalica na američki Kapitol.
Podsetimo, kompanija Tviter je saopštila da je trajno suspendovala Trampov nalog, čak i ako se ponovo kandiduje za predsednika.
Jutjub je naveo je da će vratiti Trampov kanal kada proceni da se rizik od nasilja smanjio.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala