Ruski senator: Jedini mogući oblik postojanja Ukrajine – zavisnost od Zapada

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDržavna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu
Državna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da Ukrajina „nema i ne može imati“ nezavisnu spoljnu politiku, kao ni suverenitet, istakavši da je zavisnost Ukrajine od Zapada „jedini mogući oblik postojanja“ te zemlje.
Prema mišljenju Puškova, to je uslovljeno time što je kroz istoriju ukrajinska teritorija uvek tražila spoljne pokrovitelje i uvek je od nekog zavisila – od Rusije, Švedske, Poljske, Austrougarske, Nemačke.
„Nepostojanje istorijske državnosti je teško prevazići: za 30 godina formalno nezavisnog postojanja, Ukrajina ga još nije prevazišla. Otuda i sadašnja nedvosmislena zavisnost od Zapada i, pre svega, od SAD kao jedini mogući oblik postojanja savremene Ukrajine“, napisao je senator na Telegramu.
Kako je istakao, u Ukrajini ne postoji elita koja je sposobna za samostalno razmišljanje i ponašanje, već samo ljudi koji su se slučajno našli na vlasti i koji traže pokrovitelje i finansijske donatore.
Povod za komentar ruskog senatora bila je izjava predstavnika delegacije Kijeva u Trilateralnoj kontakt-grupi za Donbas Leonida Kravčuka o tome da bi mišljenje Ukrajine o Minskim sporazumima moglo da se formira nakon sastanka predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena i mogućeg sastanka predsednika Ukrajine i Rusije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala