Romanova četa skinula „kralju“ krunu – Čelsi u finalu Lige šampiona!

© AP Photo / Alastair GrantFudbaleri FK Čelsi
Fudbaleri FK Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija pobedili su Real Madrid 2:0 i ukupnim rezultatom 3:1 plasirali su se u finale Lige šampiona.
Čelsi, čiji je decenijski vlasnik Roman Abramovič, u velikom finalu igraće protiv Mančester sitija, koji je dan ranije eliminisao Pari Sen Žermen.
Najveće zasluge za plasman „plavaca“ idu fudbalerima, koji su na terenu izborili finale, ali i stručnom štabu na čelu sa Tomasom Tuhelom – čoveku koji je usred sezone preuzeo ekipu i podigao je na neverovatan nivo.
Kako je u prvom susretu u Madridu rezultat bio 1:1, svi su očekivali da će se u Londonu gledati otvoren fudbal jer je „kraljevski klub“ morao da postigne gol kako bi imao šansu za put u Istanbul gde će se 29. maja odigrati finale najelitnijeg klupskog evropskog fudbalskog takmičenja.
Takav, otvoren fudbal gledali smo većinu vremena. Gosti su najbolju šansu u prvom poluvremenu imali preko Karima Benzeme. Francuz je pronašao prostor da uputi šut, a Edoard Mendi je spektakularnom odbranom sprečio vođstvo Madriđana.
Mendi je spasao Čelsi, a samo dva minuta kasnije domaći fudbaleri su poveli. Kai Haverc nije uspeo da kruniše sjajnu akciju, ali Verner je odlično pratio razvoj situacije i glavom je neometan poslao loptu u mrežu Reala.
Do kraja poluvremena viđeno je još šansi, utisak je da se posle pogotka ekipe iz Londona utakmica još više otvorila. U 35. minutu Mendi je imao još jednu sjajnu odbranu.
Modrić je na spektakularan način pronašao Benzemu, Francuz je uputio dobar udarac glavom, ali njegov sunarodnik mu nije dao da se upiše u listu strelaca.
Rezultat se nije menjao i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 1:0.
Na startu drugog perioda igre domaći igrači imali su nekoliko prilika da zatvore utakmicu. Prvu šansu propustio je Kai Haverc čiji je udarac glavom završio na okviru gola.
Šanse su se ređale, ali igrači Čelsija nikako nisu uspevali da udvostruče prednost. Neprecizni bili su Tijago Silva, Mejson Maunt i Kai Haverc. Sve ovo bile su fenomenalne šanse, međutim, mreža Reala je mirovala.
Najbolju šansu u drugom poluvremenu gosti su imali u 64. minutu. Eden Azar je zapretio, a Mendi je rutinski otklonio opasnost.
Konačno, u 85. minutu, Čelsi je uspeo da udvostruči prednost. Ngolo Kante oduzeo je loptu na 35 metara od gola i dodao je do Kristijana Pulišića.
Amerikanac je sačekao, bio veoma miran i u pravom trenutku poslao je loptu u srce kaznenog prostora. Tamo se nalazio Mejson Maunt koji je postavio stopalo i savladao Tiba Kurtou.
Do kraja susreta nije bilo više golova, te se Čelsi zasluženo plasirao u veliko finale Lige šampiona.
Inače, ovo bi mogla biti poslednja utakmica Real Madrida u Ligi šampiona jer UEFA ozbiljno razmatra da ih izbaci iz elitnog takmičenja na minimum dve godine jer i dalje nisu izašli iz Superlige.
Gvardiola i Siti prete da pokore Evropu bez napadača!
Junak istorijskog uspeha Sitija optužio fudbalere PSŽ
Tragedija koja je promenila fudbal: „Otac je mislio da bi Hitlera pobedio jednom rukom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala