Junak istorijskog uspeha Sitija optužio fudbalere PSŽ

© AFP 2023 / PAUL ELLISRijad Marez, fudbaler Mančester sitija
Rijad Marez, fudbaler Mančester sitija - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Rijad Marez, junak istorijskog plasmana Mančester sitija u finale Lige šampiona kritikovao je fudbalere Pari sen Žermena zbog nesportskog ponašanja tokom polufinalnog susreta.
Marez je tokom prve utakmice postigao jedan gol, da bi na Stadionu Etihad zacementirao pobedu čete Pepa Gvardiole tako što je dva puta zatresao mrežu Kejlora Navasa.
Fudbaleri PSŽ-a izgubili su disciplinu još tokom prvog susreta u Parizu, pošto je Idrisa Gueje isključen zbog nesportskog starta nad Ilkajem Gindoganom.
Zatim su šampioni Francuske u revanš susretu spali na deset fudbalera na terenu, pošto je Di Marija u 69. minutu zasluženo dobio direktan crveni karton, nakon što je namerno nagazio Fernandinja posle verbalne provokacije.
Takođe, defanzivac PSŽ-a Presnel Kimpembe pukom srećom je izbegao crveni karton zbog nepromišljenog starta nad Gabrijelom Hesusom.
„Bila je ovo veoma dobra utakmica. Nismo je baš započeli dobro. Nismo imali baš dobro prvo poluvreme, ali postigli smo gol, pa smo se osećali mnogo spokojnije“, rekao je junak trijumfa i dodao:
„Nakon gola u drugom poluvremenu igrali smo veoma dobro, i mogli smo da postignemo još koji. Oni su potom izgubili živce i počeli da nas šutiraju, dobili su crveni karton pa je bilo malo lakše“.
„Nije nam bio plan da igramo na kontre, ali su nas stvarno 'stisli' i na momente izgubili loptu, a i oni su dobri u kontranapadima. Bili smo srećni kada smo postigli drugi gol“, rekao je Marez.
On je istakao i da njegov tim pre poslednje prepreke za osvajanje „ušatog pehara“ čeka i pohod na titulu u Premijer ligi.
„Znali smo da ovaj put moramo da budemo čvrsti, i svi u ekipi su takvi i bili. Nismo dozvolili rivalu mnogo toga, i mislim da smo baš zbog toga u finalu. Dobro je to! Sada nas čeka nova utakmica u subotu, želimo da budemo prvaci Premijer lige, pa ćemo se tek potom posvetiti finalu Lige šampiona“, zaključio je Rijad Marez.
Rivala u finalu Lige šampiona „građani“ će saznati u sredu, pošto bude odigran revanš meč Čelsija i Real Madrida.
Gvardiola i Siti prete da pokore Evropu bez napadača!
Murinjo se vratio u Seriju A!
U Engleskoj na ulicama haos, a na terenu – kopačka u glavu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala