Nadal pokazao fudbalsko umeće pred meč s tinejdžerom koji mu je skinuo krunu u Madridu /video/

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal pri osvajanju Rolan Garosa 2020.
Rafael Nadal pri osvajanju Rolan Garosa 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, u sredu započinje svoje jubilarno osamnaesto učešće na Mastersu u Madridu duelom protiv 18-godišnjeg sunarodnika Karlosa Alkarasa. Koliko mu prija omiljena podloga u domaćem okruženju pokazao je osvajanjem titule u Barseloni, a u španskoj prestonici sjajnim fudbalskim veštinama tokom treninga.
Rekordnih dvanaest puta je Nadal slavio u Barseloni, a nedavni okršaj sa Stefanosom Cicipasom u finalu dokazao je da i u 35. godini sa razlogom nosi titulu „kralja šljake“.
Drugi teniser sveta i u Madridu drži rekord po broju osvojenih titula, te protiv osamnaestogodišnjeg zemljaka kreće u pohod na svoj šesti trofej.
Zanimljivost je da je do ponedeljka Nadal držao još jedan rekord u Madridu, pošto je 2004. godine postao najmlađi teniser koji je u španskoj prestonici ostvario pobedu. Tada osamnaestogodišnji Rafa pobedio je Davidea Sanguinetija u prvom kolu turnira.
Međutim, Alkaras je u ponedeljak je ostvario svoj prvi trijumf na „Magičnoj kutiji“ i sa 17 godina oborio rekord svog idola.
Nakon pobede nad Adrijanom Manarinom u prvom kolu, Alkaras je saznao da će svoj osamnaesti rođendan slaviti ukrštanjem reketa sa „bikom sa Majorke“, a to je za njega najbolji poklon koji je mogao da dobije.
 „To je ostvarenje sna. Da igram protiv Rafe ovde u Madridu pred španskom publikom, nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i naučiću iz njega“, rekao je 120. teniser ATP liste.
Ipak, novoj nadi španskog tenisa u drugom kolu neće biti lako, jer Nadalu je ovo osamnaesto učešće u Madridu, dok Alkaras slavi jednako toliko godina od rođenja.
A i teško da će uskoro moći da nadmaši veštine koje sa lopticom poseduje drugi teniser sveta.
Naime, tokom treninga uoči svog prvog meča u španskoj prestonici, Nadal je pokazao neviđene fudbalske veštine, i time još jednom zasenio ljubitelje „belog sporta“.
Samo onima sa dobrim vidom biće jasno šta je i u kojoj brzini uradio Rafa sa lopticom na početku viralnog snimka, tako da su kasnije „pimpovanje“ i šut petom preko mreže izgledali nekako rutinski.
Duel Nadala i Alkarasa zakazan je za sredu ne pre 15 časova, a pobednika u osmini finala sačekaće bolji iz duela Janik Siner- Aleksej Popirin.
Rus i Grk su promenili istoriju – Đoković brani čast „stare garde“, a Federeru je potrebno čudo
Đoković sve dalje od Federera, Nadal preskočio Medvedeva
Nadal i doping – zašto je stric Toni bio ljut?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala