Putin i Erdogan razgovarali o isporukama ruskih vakcina, Karabahu, Siriji

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je pres-služba Kremlja. Dvojica predsednika razmatrala su situaciju u Siriji, Libiji, Nagorno Karabahu i pandemiji virusa korona.
„Detaljno je razmotrena tema borbe protiv epidemije virusa korona, kao i epidemiološka situacija u Turskoj“, navodi se u saopštenju.
S tim u vezi, Putin je naglasio spremnost Rusije da poveća saradnju u vezi sa kovidom 19 i da već od maja budu organizovane isporuke vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
Razgovarajući o Siriji, lideri su istakli konstruktivnu saradnju dveju zemalja za rešavanje situacije i dalju stabilizaciju u toj zemlji.
„Izraženo je raspoloženje za dalji koordinisani rad u cilju unapređenja međusirijskog dijaloga u okviru Ustavnog komiteta, kao i beskompromisne ​​borbe protiv ostataka terorističkih grupa u nekim regionima Sirije“, dodaje se u saopštenju.
„Takođe su dotaknuta pitanja rešavanja situacije u Nagorno Karabahu, uključujući i u kontekstu rada rusko-turskog Centra za kontrolu prekida vatre i svih vojnih dejstava u zoni sukoba“, ističe pres služba Kremlja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala