Kanga o skandalu: Znam šta je istina... /foto/

© Foto : FK Crvena zvezda Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga
Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Gelor Kanga, fudbaler Crvene zvezde, oglasio se prvi put od izbijanja skandala u vezi sa njegovim identitetom naglasivši da ostaje potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije Demokratske republike Kongo.
Tužba je upućena na račun Gabona, države čije reprezentativne boje brani Kanga, jer kako tvrde, vezista Zvezde je rođen u Kongu, pravo ime mu je Kiaku-Kiaku Kianga i nije rođen 1. septembra 1990. godine, već pet godina ranije.
Kako se navodi, Kanga je po odlasku iz Konga potpuno promenio identitet, a ubrzo uzeo i državljanstvo Gabona kako ne bi zauzimao mesto stranca u klubu.
Prema pisanju medija u Kinšasi, 2009. godine je tadašnji Kangin klub Mangasport platio 2.000 dolara mita kako bi se slučaj zataškao, a sada je to izašlo na videlo pošto je Gabon uspeo da se plasira na Afrički kup nacija, što Kongo želi da ospori kako bi se domogao takmičenja.
Fudbalski klub Crvena zvezda ekspresno se oglasio po izbijanju skandala pruživši potpunu podršku svom igraču. U saopštenju je navedeno da klub iz Ljutice Bogdana veruje svom fudbaleru koji ima važeći pasoš Gabona, kao i boravak u Francuskoj, te da igrajući u Rusiji i Češkoj nije imao ni najmanji problem:
„Doživljavamo ove informacije kao rat dva saveza oko plasmana na Kup afričkih nacija u kome je Kanga kolateralna šteta. Nadamo se da će situacija biti što pre rešena u korist Gelora Kange“.
Nedelju dana kasnije oglasio se i sam Kanga odbacujući navode DR Kongo:
„Ostajem potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije DR Konga. Nemam nikakvu potvrdu o rođenju, ličnu kartu ili pasoš izdat od strane Demokratske Republike Kongo. Neka pokažu te dokumente, ako uopšte postoje. Imam važeći pasoš, izdat od strane legalnih, gabonskih vlasti. To je sve što mogu da kažem“, rekao je Kanga za tamošnje medije.
Svet bruji o bizarnom slučaju fudbalera Zvezde
Partizanova legenda najavila crne dane: Asano je samo početak, tek će biti odlazaka!
Zvezdina četiri musketara za četiri u nizu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala