Goran Svilanović savetnik crnogorske Vlade za reforme i integracije

© Tanjug / OKSANA TOSKICGeneralni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, Goran Svilanović, u Beogradskoj areni // Tanjug, OKSANA TOSKIC
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, Goran Svilanović, u Beogradskoj areni // Tanjug, OKSANA TOSKIC - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora Goran Svilanović glavni je savetnik Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, objavila je „Pobjeda“.
Pozivajući se na neimenovane izvore iz parlamentarne većine, list navodi da Svilanović ne savetuje lično Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga savetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija.
Svilanović je u izjavi za „Pobjedu“ potvrdio da savetuje Vladu premijera Krovokapića.
„To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama“, naveo je Svilanović, dodajući da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta.
On je rekao da Vladu savetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.
„Ne savetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom delu koji se tiče evrointegracija“, rekao je Svilanović.
Uz podsećanje na biografiju Svilanovića, list navodi da je on retko komentarisao politička pitanja u Crnoj Gori, ali je snažno podržavao njen proevropski i prozapadni kurs, uključujući i članstvo u NATO.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala