Britanski i nemački ministar razgovarali o „neprijateljskim“ aktivnostima Rusije

© AP Photo / Frank AugsteinBritanski i nemački ministar spoljnih poslova, Dominik Rab i Hajko Mas, na sastanku u okviru samita G7 u Londonu
Britanski i nemački ministar spoljnih poslova, Dominik Rab i Hajko Mas, na sastanku u okviru samita G7 u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Velike Britanije i Nemačke, Dominik Rab i Hajko Mas, razgovarali su na marginama ministarskog samita G7 u Londonu o „neprijateljskim aktivnostima Rusije“.
„Britanska i nemačka zastava stoje jedna pored druge suočene sa globalnim izazovima, uključujući klimatske promene, suprotstavljaju se neprijateljskim postupcima Rusije i podržavaju obrazovanje žena. Danas sam se sastao sa Hajkom Masom kako bismo razgovarali o tome kako zajedno možemo da obezbedimo stvarni napredak u ovim najvažnijim pitanjima“, napisao je Rab na Tviteru.
​Rab je u ponedeljak na konferenciji za novinare u Londonu nakon sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom izjavio da je Velika Britanija spremna da poboljša odnose sa Rusijom, ali da bi se to dogodilo, Moskva mora da promeni svoje ponašanje.
Zapadni političari su više puta optuživali Rusiju za mešanje u izbore, širenje lažnih vesti i vršenje sajber napada. Moskva je takve izjave više puta demantovala, ističući da su neosnovane. Kako je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Rusija ne prihvata mešanje u sopstvene stvari i nikada to sama ne čini.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala