Austrijski kancelar apeluje na EMA: Ubrzajte sa donošenjem odluka u vezi sa ruskom vakcinom

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Evropska agencija za lekove (EMA) trebalo bi da ubrza proces donošenja odluke po pitanju registracije ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i drugih tema, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.
Govoreći o isporukama vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koje su najavljene u aprilu, Kurc je rekao novinarima da je Austrija odlučila da upotrebljava rusku vakcinu tek nakon što je registruje evropski regulator.
„S tim u vezi, pošto nema registracije EMA, nema ni isporuka. Ni Rusija nije zainteresovana za to da kod nas stoje neupotrebljene doze vakcine za kojima čeznu u drugim mestima, a ni nama to neće biti od koristi ako doze vakcine budu isporučene, a mi ih ne budemo koristili“, objasnio je austrijski kancelar.
Kurc je obratio pažnju na poslednjih pola godine, istakavši da je Evropskoj agenciji za lekove trebalo „veoma, veoma mnogo vremena za donošenje mnogih odluka“, i to se ne tiče samo ruske vakcine.
„Što pre budu donosili te odluke, mislim da je to bolje. Ta tema se neće završiti, to se tiče vakcinacije mladih, vakcinacije u budućnosti ukoliko se pojave mutacije virusa. Ovde će, naravno, pomoći brze odluke“, dodao je Kurc.
Ranije je saopšteno da se koaliciona vlada Austrije, koju čine Austrijska narodna partija i „Zeleni“, usaglasila oko kupovine milion doza ruske vakcine protiv virusa korona. Ona će početi da se koristi za vakcinaciju čim Evropska agencija za lekove da odobrenje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala