Bugarski parlament nije uspeo da formira vladu – zakazani novi izbori

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarski parlament
Bugarski parlament - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Narodna skupština Bugarske nije uspela da formira Vladu i zakazala je nove parlamentarne izbore za 11. jul.
Liderka Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova vratila je danas predsedniku Rumenu Radevu mandat za sastav vlade. Ona je saopštila da njena partija nije uspela da dobije podršku partije „Postoji takav narod“.
„Želeli smo da formiramo vladu koja će rešavati nekoliko važnih pitanja za budućnost naroda: pripremljen je plan obnove i održivosti koji bi uništio model upravljanja Borisova. Radi ovih prioriteta pružili smo ruku „Postoji takav narod“. Međutim, oni nisu odgovorili. Novi politički subjekti u parlamentu su unapred saopštili da neće podržati vladu sa sličnim prioritetima. U tom slučaju, jasno je da nema objektivnih mogućnosti za formiranje Vlade“, izjavila je Ninova.
Predsednik Rumen Radev je saopštio da će 11. jula biti održani vanredni parlamentarni izbori, a da će sledeće nedelje potpisati ukaz o raspuštanju novog parlamenta.
Ranije su partije GERB, premijera Bojka Borisova, kao i nova „Postoji takav narod“, koju predvodi televizijski voditelj Slavi Trifunov vratili mandat za sastav Vlade. 
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala