Počela masovna vakcinacija u Crnoj Gori, redovi ispred punktova

© Sputnik / Boban NovovićRed za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici
Red za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
U Crnoj Gori počela je masovna imunizacija stanovništva protiv virusa korona kineskom vakcinom „Sinofarm“, a o velikoj zainteresovanosti građana svjedoče redovi ispred punktova na kojima se obavlja vakcinacija.
Kako su najavile zdravstvene vlasti, građani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja. Masovna vakcinacija širom Crne Gore sprovodi se na 140 punktova, a radno vrijeme je od osam do 20 sati.
Gužva je jutros bila u Podgorici, na punktu u Muzičkom centru, gdje je saopšteno da će se revakcinacija po pravilu obavljati u drugoj smjeni, i to nakon 14 sati.
© Sputnik / Boban NovovićRed za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici
Red za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Red za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici
Veliko interesovanje građana Crne Gore za vakcinaciju.
U Nikšiću u osam sati otvorena su sva tri punkta za masovnu vakcinaciju, a radiće se u dvije smjene. V.d. direktorke Doma zdravlja Vera Bulatović ističe da su zadovoljni odzivom građana.
V.d. direktora Opšte bolnice Nikšić Marko Mitrović rekao je da je u toj zdravstvenoj ustanovi situacija stabilna i da bilježe trend pada zaraženih pacijenata.
Među prvima je vakcinu u Kotoru primio predsjednik te opštine Vladimir Jokić, koji je apelovao na sve sugrađane da budu odgovorni, sačuvaju svoje i tuđe najmilije i vakcinišu se.
Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da će građani moći da biraju između vakcina koje u tom trenutku budu dostupne, dok će onima koji boluju od nekih bolesti vakcinu preporučiti izabrani ljekar.
„Svaki građanin koji želi da se vakciniše to će moći da uradi onda kad to poželi na vakcinalnom punktu u svojoj opštini. Kome je komfornije može da se prijavi putem sajta kovid odgovor“, rekla je crnogorska ministarka zdravlja.
Iz Vlade su juče saopštili da je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana.
Revakcinisano je gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih „Sinofarm“ vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.
U Crnu Goru je stigao i kontingent od 2.340 doza „Fajzer“ vakcina, a prvi pristigli kontingent namijenjen je prioritetnim grupama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Vlada u Podgorici je poručila da preduzima mjere kako bi obezbijedila uslove za normalnu turističku sezonu.
​Podsjetimo, u aprilu je donijeta odluka da se dozvoli slobodan ulazak u Crnu Goru državljanima Rusije, Bjelorusije, Ukrajine i Sjeverne Makedonije bez PCR testa.
Građani Srbije u Crnu Goru, takođe, mogu da ulaze bez ograničenja, tačnije bez PCR ili ostalih testova na virus korona.
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je u martu najavio da će sve aktivnosti Vlade u naredna dva mjeseca biti posvećene spašavanju turističke sezone.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala