Đoković se izjednačio sa čuvenom Amerikankom

© AFP 2023 / WILLIAM WESTSerena Vilijams i Novak Đoković
Serena Vilijams i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković je sada već odavno oborio rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP rang liste, te je sada sustigao i jednu od najuspešnijih dama, Serenu Vilijams.
Đoković je u ponedeljak, 3. maja, započeo 319. nedelju na vrhu svetskog poretka, čime se izjednačio sa čuvenom Amerikankom.
Serena Vilijams je poslednji put na vrhu VTA liste bila davnog marta 2017. godine, ali od tada nijedna protivnica nije došla ni blizu njenog uspeha.
Ipak, Serena nije vodeća u konkurenciji dama, već su ispred nje – a, samim tim i ispred Đokovića – dve igračice.
U pitanju su Čehinja sa američkim državljanstvom Martina Navratilova, sa 332 nedelje, i Nemica Štefi Graf, sa 377 nedelja.
Iako je Novak postavio rekord koji će teško iko ikada oboriti u muškoj konkurenciji, nije tajna da mu je želja da obori i rekord Štefi Graf.
Put ka tome mu neće biti lak, a pozicija bi mogla da mu bude poljuljana uskoro, pošto će posle Mastersa u Madridu, od kojeg je odustao, izgubiti 500 bodova.
Đoković i Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Viktor o napadima na Novaka: „Zapad boli što momak iz Srbije pobeđuje“
Jedini koji praktično može da ugrozi Novaka je ruski igrač Danil Medvedev, koji osvajanjem Madrida i dobrim rezultatom u Rimu može da prestigne srpskog tenisera.
Da bi to bilo moguće Novak će morati i da podbaci u Rimu, gde brani titulu iz prošle sezone, a situaciju će Rusu dodatno otežati oporavak od virusa korona, sa kojim se nedavno suočio.
S obzirom na to, ali i činjenicu da je Medvedev neuporedivo lošiji igrač na šljaci nego na travi i betonu, može da se zaključi da će Novakov napad na Nemicin rekord nesmetano teći barem još neko vreme.
​► Novak je na Uskrs u Beogradu „izgubio“ od Amerikanca /foto, video/
Ruskinja na udaru razočaranih kockara: „Mučim se, ostavite me na miru!“ /foto/
Da li će Đoković u Beogradu skinuti „kletvu“ koja ga prati 15 godina?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala