Denveru malo Jokićevih 32 poena – drama pripala Lejkersima! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Entoni Dejvis
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Lejkersa 93:89, u utakmici u kojoj je Nikola Jokić postigao ponovo 30 ili više poena.
U dramatičnoj utakmici dve ekipe, Lejkersi su zahvaljujući košu Hortona-Takera, nakon očajne odbrane Ostina Riversa, i potom blokade Entonija Dejvisa došli do pobede.
Jokić je na 39 sekundi do kraja smanjio zaostatak ekipe na -2, 89:91, ali naredni napad nisu uspeli da odbrane, te su na 15 sekundi do isteka vremena ponovo imali dva poseda zaostatka.
Ostin Rivers prvo je odigrao dobru odbranu nad Hortonom-Takerom, međutim, nije nastavio kretnju nakon promašaja beka Lejkersa i kao „zaleđen“ stajao je pod košem dok je Taker pogodio posle ofanzivnog skoka.
​Horton-Taker imao je sreće jer Jokić u duelu sa Gasolom nije uspeo da izbori defanzivni skok, a potom je uputio šut preko srpskog košarkaša koji je nekako prošao kroz obruč.
U narednom napadi Nagetsi su imali šansu da smanje zaostatak. Jokić je dodao loptu do Kampaca čiji je šut blokirao Entoni Dejvis i time je utakmica bila gotova.
Srpski košarkaš nije imao najbolje šutersko veče (12/28, 42,9%), a utakmicu je završio sa 32 poena, devet skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.
Pratio ga je Porter junior sa 19 poena i Mekgi sa 10, a nikako se ne sme zaboraviti nova povreda u sastavu – ovoga puta Pi Džej Dozira. Denver je već bez tri vrlo važna igrača, Mareja, Bartona i Morisa, a povreda Dozira je još jedna loša vest.
Za Lejkerse na ovom susretu nije igrao Lebron Džejms, te je tim do pobede predvodio Entoni Dejvis sa 25 poena, Karuzo je postigao 11, a Gasol, Taker i Poup 10 poena.
Iako je poražen, Denver je i zvanično obezbedio mesto u plej-ofu pošto je Portland poražen od Atlante.
Nagetsi su treći na Zapadu sa skorom 43/22, dok su Lejkersi peti sa 37/28.
Standings provided by SofaScore LiveScore

NBA, rezultati:

Detroit – Orlando 112:119
Vašington – Indijana 154:141
Nju Orleans – Golden Stejt 108:123
Atlanta – Portland 123:114
Čikago – Filadelfija 94:106
Memfis – Njujork 104:118
Juta – San Antonio 110:99
LA Lejkers – Denver 93:89
Zvezda od problema do furiozne završnice – glavni cilj je korak bliže! /video/
Budućnost uz 25 „penala“ za poluvreme do pobede nad Baranima /video/
Šta će reći Erdogan – proterani „gulenista“ bi Ameriku zamenio Grčkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala