Nastavak izgradnje „Severnog tok 2“ moguć krajem maja

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za postavljanje cevi "Fortuna"
Brod za postavljanje cevi Fortuna - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Tužba nemačkih ekologa iz ekološke organizacije „Nabu“ ima suspenzivni efekat na dozvolu Federalne pomorske i hidrografske agencije (BSH) za izgradnju gasovoda „Severni tok 2“, a radovi bi mogli da se nastave krajem maja, saopšteno je Sputnjiku iz pres-službe regulatora.
 
„Podneta tužba ima suspenzivni efekat na dozvolu za izgradnju. Tužba je upućena protiv druge izmenjene dozvole BSH od 14. januara 2021. godine. Tom dozvolom BSH je odobrila postavljanje gasovoda pomoću usidrenog broda u periodu od kraja septembra do kraja maja u dužini od 16,5 kilometara u isključivoj ekonomskoj zoni Nemačke u Baltičkom moru. Od kraja maja biće dozvoljeno da se nastavi sa izgradnjom 'Severnog toka 2' u skladu sa trenutnom dozvolom“, saopštava pres-služba BSH.
Takođe podsećaju da je u martu 2018. godine operater projekta – kompanija „Nord strim 2“ dobila stalnu dozvolu za postavljanje cevi za gasovod od kraja maja do kraja septembra.
Ranije je saopšteno da je nemačka ekološka organizacija „Nabu“ podnela tužbu protiv dozvole koju je izdala Federalna pomorska i hidrografska agencija (BHS) za izgradnju „Severnog toka 2“. Tom koraku je prethodila procedura izražavanja protesta, koja je počela 2018. godine, a poslednji put je proširena u martu 2021. godine. 
Nemački ekolozi smatraju da „Severni tok 2“ direktno uništava stanište na morskom dnu na području većem od 16 fudbalskih terena, a ukupna zona uticaja je preko 10 puta veća. Prema mišljenju specijalista organizacije, takvo mešanje u ekosistem „pre svega treba nadoknaditi kompenzacionim merama“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala