Turci se odbranili od čudesnog Reala – Micić na Fajnal-foru Evrolige!

© Sputnik / Vladimir Pesnya  / Uđi u bazu fotografijaKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Anadolu Efesa uspeli su da se odbrane od čudesnog povratka Real Madrida i plasiraju na Fajnal-for Evrolige četvrti put u svojoj istoriji.
Efes našeg Vasilija Micića je u petom meču četvrtfinalne plej-of serije na domaćem terenu savladao Real rezultatom 88:83.
To što se ova utakmica uopšte odigrala je bilo pravo čudo, s obzirom da je Real u oba meča u Madridu uspeo da nadoknadi gotovo nenadoknadive zaostatke.
U trećoj utakmici su na nekoliko minuta do kraja gubili 12 razlike, a onda napravili seriju od 16:0.
U četvrtoj utakmici je ponovo bilo +15 za Efes u završnici treće deonice, pa +13 početkom četvrte, ali su Madriđani ponovo napravili čudo.
Isti podvig nisu uspeli da ostvare u Istanbulu, pa je Anadolu Efes postao drugi učesnik Fajnal-fora Evrolige, nakon što je to uradio CSKA iz Moskve.
Micić je bio jedan od najboljih aktera meča, pošto je isti završi osa 18 poena, dva skoka i pet asistencija.
I ovaj meč je, kao i većina prethodnih, bolje počeo za Efes, ali je Real brzo odgovorio i na kraju prve deonice vodio (18:21).
Rezultatska klackalica bila je viđena i u drugom kvartalu, uz nešto slabiju igru Efesa od očekivanog, pa su gosti na pauzu otišli sa prednošću (36:41).
​U trećoj četvrtini je ponovo viđena briljantna predstava turskog tima, koji je u jednom trenutku serijom od 15:0 došao do dvocifrene prednosti.
Vođstvo Efesa se ovog puta veoma brzo istopilo, pa je Real uspeo da uhvati priključak već pred ulazak u poslednjih deset minuta (60:57).
Tokom poslednje deonice se uglavnom igralo koš za koš, a rezultat je govorio da je sve spremno za novu dramatičnu završnicu.
Na nešto više od četiri minuta do kraja Efes je došao do dva poena prednosti, ali je odgovor usledio od strane omalenog Argentinca Laprovitole, koji je pogodio dve trojke u nizu.
Usledio je poluhorog Plajsa, ali i trojka Larkina, koja je vratila prednost na stranu turskog tima i naterala Pabla Lasa da zatraži tajm-aut.
U poslednji minut se ušlo u potpunom egalu, pri rezultatu 80:80, da bi veoma bitnu trojku na isteku napada pogodio iskusni hrvatski bek Krunoslav Simon, čime je doneo prednost Efesu.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

​Trojku za izjednačenje je promašio iskusni Serhio Ljulj, da bi zatim Kris Singlton bio fauliran. Pogodio je oba slobodna bacanja i odveo svoj tim do praktično nedostižnih +5.
Pored Micića se u pobedničkom sastavu istakao i Kris Singlton, koji je zabeležio 26 poena i osam skokova.
Šejn Larkin je imao deset poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je pomenuti Simon zablistao sa 17 postignutih poena.
Najefikasniji u ekipi Reala bio je Laprovitola sa 17 poena i četiri asistencije. Trej Tompkins je zabeležio 12, dok su Ljulj i Džejsi Kerol dodali po deset.
​► „Da li sam luda?“ – mediji grme, sudije žestoko oštetile Denver?! /video/
Budućnost uz 25 „penala“ za poluvreme do pobede nad Baranima /video/
Šta će reći Erdogan – proterani „gulenista“ bi Ameriku zamenio Grčkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala