Milov odbornik karijeru gradio u Srbiji, optužen da je vređao suprugu sveštenika i urinirao po crkvi

© Sputnik / Aleksandar MilačićGrad Kotor, Crna Gora
Grad Kotor, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Odbornik crnogorskog DPS-a Danilo Adžić, vaterpolista koji je karijeru gradio u Srbiji, optužen je da je predvodio rulju koja je, kako navode mediji, skrnavila crkvu Svetog Nikole u Kotoru i vređala suprugu tamošnjeg sveštenika.
Prema informacijama crnogorskih medija, Danilo Adžić, odbornik Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, je bio u društvu najmanje još tri osobe koje su u noći između 2. i 3. maja vređale suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.
Ona ih je upozorila na nedolično ponašanje, koje je, pored ostalog, podrazumevalo i uriniranje na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu.
Dodaje se da su u društvu odbornika DPS-a bili i bivši fudbaler Bokelja Miloš Banićević i karatista Danijel Krivokapić.
„Odmah je na lice mesta upućena patrola koja je u blizini... Ispred kafe bara ‘Karampana’ primetili su nekoliko lica, da bi se ta grupa udaljila trčećim korakom kada su opazili policajce… Nakon obavljenog razgovora sa I. K. i predočenog snimka sa lica mesta, operativnim radom došlo se do podatka da su na trgu bila prisutna četiri lica. Tri lica su obezbeđena i od njih su prikupljena obaveštenja”, naveli su iz Uprave policije za „Vijesti”, koje su otkrile da su pomenute tri osobe noć proveli u pritvoru.
​Iz advokatske kancelarije koja zastupa Adžića oglasili su se oštrim demantima.
„Nije upoznat sa bilo kakvim degradiranjima sakralnih objekata, niti je u istima učestvovao, budući da je pravoslavni hrišćanin i vernik koji je kršten baš u toj crkvi i ista predstavlja svetinju za njega, te je u bliskim rođačkim odnosima sa sveštenstvom iste crkve“, navela je advokatica Mirela Ćirković, Adžićeva punomoćnica, i dodala da je optuženi bio „običan prolaznik trgom Svetog Nikole“.
Vest o navodnom izgredniku dodatno je iznenadila ljude u Srbiji, pošto je Adžić tokom prethodne decenije u Partizanu i Crvenoj zvezdi gradio profesionalnu karijeru kao vaterpolista.
Crkva Svetog Nikole u Kotoru - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Mitropolija o incidentu u Kotoru: Počinioci nedela prema crkvi produkt crkvofobije i srbofobije
Momak rođen 1996. godine je 2015. godine postao igrač crno-belih, uporedo studirajući na Univerzitetu u Beogradu, kojeg je, kako navodi na svom Instagram profilu, i dalje deo.
Nešto kasnije zaigrao je i za crveno-bele, u kojima se profesionalno afirmisao njegov otac Dejan Adžić, inače bivši generalni sekretar Vaterpoli i plivačkog saveza Crne Gore.
Na pomenutom profilu, koji je u međuvremenu deaktiviran, Danilo Adžić ponosno ističe da je i dalje profesionalni vaterpolista Vaterpolo kluba Primorac, što čini uporedo sa vršenjem funkcije odbornika DPS-a.
„Smenio sam ih sve“: Gradonačelnik Budve objašnjava zašto treba da bude predsednik Crne Gore /video/
SPC u Crnoj Gori nije strani element, ratifikacija Temeljnog ugovora u Parlamentu - štetna
Održana auto-kolona u Podgorici /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala