Ambasada Rusije u Parizu: Pozivanje ambasadora u MIP Francuske ─ deo usaglašenog demarša EU

© Sputnik / Irina Kalašnikova / Uđi u bazu fotografijaZgrada ambasade Rusije u Parizu
Zgrada ambasade Rusije u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Pozivanje ruskog ambasadora Alekseja Meškova u francusko Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa sankcijama Rusije protiv evropskih zvaničnika deo je demarša usaglašenog u zemljama Evropske unije, saopštila je ruska ambasada u Parizu.
 
„Pozivanje ruskog ambasadora u Francuskoj u Ministarstvo spoljnih poslova zemlje je, po našem mišljenju, deo demarša o kojem su se dogovorile zemlje EU i u mnogo čemu ponavlja ono što je saopšteno predstavniku Rusije u EU. Sa svoje strane, ambasador je dao objašnjenja na ovu temu koja je već više puta izražavala ruska strana, ističući da su naše recipročne mere diktirane odlukama Evropske unije od 2. i 22. marta, kada je u te zemlje zabranjen ulazak čitavom nizu ruskih zvaničnika“, navodi se u komentaru ambasade.
Tokom razgovora u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador je takođe naglasio da su vlasti Evropske unije više puta ignorisale pozive Moskve da odustanu od različitih sankcionih spiskova, uključujući stavljanje parlamentaraca na njih.
„Što se tiče predsedničkog ukaza od 23. aprila, tamo je jasno definisano da će se odgovarajuće mere preduzimati upravo kao odgovor na neprijateljske poteze stranih država. Od njih samih zavisi da li će sprovoditi neprijateljsku politiku prema Rusiji“, ističe ambasada.
U saopštenju se dodaje da antiruska histerija u Briselu i nizu drugih evropskih prestonica „nikako ne pogoduje ispravljanju ionako teške situacije u odnosima Rusije i Evropske unije“.
Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Francuske saopštio da je ambasador Rusije u Parizu Aleksej Meškov pozvan 3. maja u francusko Ministarstvo u vezi sa sankcijama Moskve evropskim zvaničnicima, a takođe mu je izražena zabrinutost zbog mera koje je uvela Rusija za ograničavanje zapošljavanje radnika u diplomatskim predstavništvima.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala