Ukrajinski političar: Odgovor Rusije na blokadu vodosnabdevanja Krima može biti razoran

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaRusija: Planovi Kijeva da potpuno obustavi vodosnabdevanje Krima – varvarstvo i glupost
Rusija: Planovi Kijeva da potpuno obustavi vodosnabdevanje Krima – varvarstvo i glupost - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Rusija u svakom trenutku može da uništi bilo koji sektor ukrajinske ekonomije kao odgovor na blokadu vodosnabdevanja Krima, izjavio je bivši poslanik ukrajinske Rade Evgenije Červonjenko za televiziju „Naš“.
Prema njegovim rečima, iako Kijev pokušava da označi pitanje vodosnabdevanja Krima kao neku „crvenu liniju“, upravo Ukrajina krši međunarodno pravo lišavajući ljude vode.
Političar je ocenio da postupci vlasti spadaju u koncept genocida – ekološkog i humanitarnog.
„Ne shvatate da će nam jednog dana uništiti tržište. Na bilo koji način – na primer električnu energiju. Oni će podstaći belorusku nuklearnu elektranu i ovde će se sve raspasti“, upozorio je bivši poslanik.
Podsetimo, Ukrajina je nakon prisajedinjenja Krima Rusiji jednostrano obustavila snabdevanje vodom za piće iz Dnjepra kroz Severni krimski kanal odakle su se građani ranije snabdevali sa 85 odsto pijaće vode.
Zbog deficita vode na Krimu je uveden poseban režim, a voda se obezbeđivala iz podzemnih izora prirodnih akumulacija.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala