Brisel protestuje zbog uvođenja sankcija evropskim činovnicima

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBrisel
Brisel - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
EU je pozvao predstavnika Rusije pri EU Vladimira Čižova na sastanak sa generalnim sekretarom Evropske službe za spoljne poslove zbog kontrasankcije koje je Rusija uvela evropskim činovnicima, saopštio je u Briselu zvanični predstavnik spoljnopolitičke službe EU Peter Stano.
„Da, ruski stalni predstavnik je bio pozvan. Posle podne će ga primiti šef spoljnopolitičke službe. Predaćemo mu našu odlučnu osudu i protest zbog ove odluke“, rekao je on.
Piter Stano je saopštio da će šefovi diplomatija EU razmotriti 10. maja zajedničke mere na ruske sankcije.
Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da Rusija zabranjuje ulazak u zemlju za osam državljana zemalja Evropske unije i predstavnika njenih zvaničnih struktura kao odgovor na sankcije. Na ruski „crni spisak“ uvršteni su, između ostalih, i predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli, šef berlinskog tužilaštva Jorg Raupah i zamenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova, kao i francuski poslanik Žak Mer.
Ruska strana ističe da je ta mera preduzeta kao odgovor na postupke protiv šest ruskih državljana, kojima je zabranjen ulazak na teritoriju EU.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala