Dodik: Ujedinjavanje opozicije u RS i FBiH smislili stranci

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad  Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Najave ujedinjenja opozicionih blokova iz Republike Srpske i Federacije BiH, kako bi se s vlasti smenile Savez nezavisnih socijaldemokrata , Stranka demokratske akcije i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, ne predstavljaju opozicionu, već "pamet stranaca", izjavio je danas predsednik SNSD Milorad Dodik.
 
Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da uvek kada bi se pojavio neki problem izmedu Sarajeva i Banjaluke, opozicija u Srpskoj bila je na strani Sarajeva, prenosi RTRS.
On je dodao da, o naklonosti Sarajevu opozicije u Srpskoj, govori niz egzaktnih primera u poslednjih godinu, dve.
Dodik je rekao da SNSD "nema ništa sa SDA", ali da sa HDZ-om BiH ima partnerske odnose i istakao da se stranka koju vodi nikada nije ujedinila s jednima ili drugima.
"To što opozicija iz Srpske pokušava da napravi sa opozicijom u FBiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto neka izvole", rekao je Dodik.
On je ponovio da SNSD nije nikakvu predizbornu i postizbornu koaliciju pravio sa SDA i HDZ.
"Mi smo kao pobednici u Srpskoj uzeli ono što nam pripada u pogledu predstavljanja Srpske i nikada nismo imali istinsku želju, ni nameru da to radimo sa SDA. Oni su naprosto tamo u FBiH pobednici. Mi nismo ti koji će birati između toga ko je tamo bolji ili lošiji. Onaj koga tamo izabere narod biće u strukturama vlasti i to bi trebalo da bude normalno", naveo je Dodik.
On je rekao da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Srpskoj počele još kada je Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i poručio da mu je, kako tvrdi Dodik, drago što pripada probošnjačkoj opoziciji.
"Odatle treba videti korene svega toga, ali to nije njihova opoziciona, već pamet stranaca – američke ili britanske ambasade. Nema ko drugi", zaključio je Dodik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala