Budućnost uz 25 „penala“ za poluvreme do pobede nad Baranima /video/

© Foto : ABA liga/Budućnost VOLIDetalj sa utakmice Budućnost – Mornar
Detalj sa utakmice Budućnost – Mornar - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar rezultatom 97:88, u prvom meču drugog polufinala ABA lige, odigranom u Podgorici.
Budućnost je došla na korak do plasmana u veliko finale, baš kao i prethodno Crvena zvezda, a priliku da overi prolaz imaće 7. maja od 21.00 u Baru.
​Utakmica je počela u solidnom ritmu, a u nju su bolje ušli gosti, koji su prvi došli do osetnije prednosti.
U jednom trenutku prve deonice bilo je 20:12 za Barane, ali je domaćin ubrzo došao čak i do vođstva preko Ivanovića i Nikolića.
Ulaskom Milka Bjelice gosti su, ipak, uspeli da vode na kraju prve četvrtine (28:31).
​Prvih deset minuta donelo je čak 59 poena, da bi u drugoj ritam utakmice značajno opao, najviše zahvaljujući sudijama.
Često gledanje snimaka, uz pregršt faulova i slobodnih bacanja, doprineli su tome da drugi kvartal ne bude ni izbliza zanimljiv kao prvi, iako su postignuta 44 poena.
Budućnost je na poluvreme otišla sa prednošću od jednom poena, a na tome je „zahvalna“ mogla da bude lošem izvođenju penala.
Podgoričani su pogodili samo 15 šuteva sa linije penala iz nestvarnih 25 pokušaja za poluvreme, dok je Mornar bio na 8/12 – usput napravivši frapantnih 18 faulova – pa je rezultat bio 52:51.
​Amerikanci iz redova Mornara dobro su otvorili treći kvartal, napravivši seriju kojom su gosti došli do nove prednosti.
Međutim, kao i u prethodnim delovima utakmice, njihova radost nije dugo trajala, pošto im se rezultatski „višak“ ekspresno otopio.
Pred kraj treće četvrtine raspucao se Nikola Ivanović, čijim pogocima nije bilo kraja, pa je Budućnost napravila novi preokret i pred poslednjih deset minuta imala prednost od 77:69.
​Barani su tokom četvrte deonice pokušavali da uhvate priključak, ali im to nije polazilo za rukom.
Sudijske odluke im ni tokom ovog dela igre nisu bile naklonjene, a Budućnost je uspela da odbije svaki napad.
U trenutku kada su izabranici Mihajla Pavićevića prišli na sedam poena zaostatka, usledile su dve vezane trojke Danila Nikolića, kojima je i definitivno rešeno pitanje pobednika, te je na kraju na semaforu stajalo: 97:88.
Najbolji kod pobednika bio je Džastin Kobs sa 22 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok ga je sjajno pratio Nikola Ivanović sa 18 poena i sedam uspešnih proigravanja.
Na drugoj strani istakao se Džejkob Pulen sa 24 poena i pet asistencija. Derik Nidam, Ajzea Vajthed i Milko Bjelica su dodali po 12 poena.
Zvezda od problema do furiozne završnice – glavni cilj je korak bliže! /video/
Amerika je „locirala“ novi biser iz Srbije /video/
Obradović dobio spor za Zvezdom – Čović: Da sačuvam i klub i legendu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala