Predsednik Azerbejdžana pozvao srpske kompanije da učestvuju u obnovi Karabaha

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski demineri tokom čišćenja terena od neeksplodiranih mina u Nagorno-Karabahu
Ruski demineri tokom čišćenja terena od neeksplodiranih mina u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev pozvao je srpske kompanije da učestvuju u obnovi teritorije Karabaha koja je prešla pod kontrolu Bakua.
„Siguran sam da će kompanije iz Srbije, kao prijateljske države, biti aktivne, da će se pridružiti međunarodnom timu kompanija iz prijateljskih država i učestvovati u obnovi“, rekao je Alijev novom ambasadoru Srbije u Azerbejdžanu Draganu Vladisavljeviću.
On je dodao da postoji još mnogo sfera na koje treba skoncentrisati pažnju.
Što se tiče azerbejdžansko-srpskih odnosa, Alijev je ukazao na potrebu „fokusiranja na razvoj ekonomskih veza“.
Podsetimo, nakon sukoba koji se razbuktao između Jermenije i Azerbejdžana u Nagornom Karabahu krajem septembra prošle godine, dogovor o prekidu vatre, uz posredovanje Rusije, Azerbejdžana i Jermenije,  postignut je 10. novembra. Prema ovom sporazumu, jedan deo regiona prešao je pod kontrolu Azerbejdžana, strane su se dogovorile da će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala