Otkriveni novi detalji skandala u koji je umešan fudbaler Zvezde

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICGelor Kanga i Dejan Stanković
Gelor Kanga i Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Gelor Kanga, fudbaler Crvene zvezde, i dalje je centralna tema u Africi, iz Konga su stigle nove informacije o njegovom slučaju, a upućen je i odgovor iz države za koju nastupa – Gabon.
Fudbaler Crvene zvezde Gejlor Kanga proslavlja gol protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Neviđeni skandal uzdrmao fudbalera Zvezde – lažirao identitet, sve izašlo na videlo?!
Kreativni vezista se našao u centru skandala pošto je otkriveno da ima pet godina više (35) nego što piše u njegovim zvaničnim dokumentima, te da nije rođen u Gabonu, već u Kongu kao Kijaku Kijaku Kijangana.
Sve je izašlo na videlo pošto je Gabon, sa Kangom u timu, uspeo da se plasira na Afrički kup nacija, što Kongo želi da ospori i da sudskim putem preuzme to mesto.
Mediji u Kinšasi su otkrili da je 2009. godine izvesni Bovik primio 2.000 dolara mita kako bi zataškao ceo slučaj.
Navodno, taj novac je izdvojio Kangin tadašnji klub Mangasport, a zbog svega je Afrička fudbalska federacija dala rok Gabonu do 4. maja da se odbrani od optužbi.
Umesto toga, iz države za koju Kanga nastupa stigao je odgovor kroz izjavu predsednika Fudbalskog saveza Pjera Alana Mungengija.
On je poručio i da Kongo nema nikakve dokaze kojima bi osporio Kanginu nacionalnost, te ukazao na primer fudbalera Šansela Mbembe.
„Taj igrač ima četiri datuma rođenja pa je prilično čudno da bilo kakva odluka bude na našu štetu. Mi priznajemo Kangu kao svog državljanina, prema svojim zakonima“, istakao je Muntegi.
Podsetimo, povodom slučaja Kange oglasila se i Crvena zvezda, koja je istakla da apsolutno veruje svom fudbaleru i zvaničnim ispravama na osnovu kojih je on pod ugovorom sa srpskim šampionom.
► Ninković iz Sidneja za Sputnjik: Morali smo da odemo iz Srbije, sinu sam dao ime po Novaku
► Srbinu je u Rusiji preseo najveći hrišćanski praznik
► Kako je „Čelična lejdi“ zapravo rešila problem i zašto postoji osnov za teoriju zavere? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala