Vulin zatražio od Hrvatske objašnjenje incidenta u Borovu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije zatražio je danas od nadležnih hrvatskih organa objašnjenje incidenta u Borovu, kada je jutros grupa mladića prolazila kroz to mesto s većinskim srpskim stanovništvom antisrpske parole, među kojima „Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“ i „Ubij Srbina“.
„Putem zvaničnih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači ’Dinama‘ i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni“, naveo je Vulin u izjavi za javnost.
On je ocenio da „ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu selu klanjem i ubijanjem“.
Činjenica da postoje ustaše ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi“, poručio je ministar Vulin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala