Strašne pretnje na Vaskrs u Hrvatskoj: „Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“ odjekivalo Borovom /video/

Pratite nas
Opština Borovo na svojim Fejsbuk stranicama objavila je dva snimka na kojima se vidi više desetina mladića kako prolaze mestom u nedelju, na pravoslavni Vaskrs, u pratnji policije. Skandiraju pesmu „Zovi samo zovi, svi će sokolovi za te život dati“, te „Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“, dok se na drugom snimku snimci čuje „Ubij Srbina“.
S obzirom da je kolona prolazila Borovom u pratnji policije, „Novosti“, nedeljnik koji izdaje Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj, poslao je pitanje Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj o kakvom skupu se radi te zašto krivci nisu sprečeni u iskazivanju govora nacionalne mržnje.
Portparol PU Dragoslav Živković potvrdio je da su u nedelju, 2. maja, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vence na memorijalnom spomeniku 12 hrvatskih redarstvenika, dvadesetak mladića krenulo u koloni kroz mesto te da su izvikivali neprimerene poruke.
Kako je rekao Živković, policija je odmah reagovala, izdvojila one koji su vikali preteće poruke, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje, prenosi portal Novosti.
Inače, juče su pripadnici vukovarskog ogranka navijača zagrebačkog „Dinama“ Bed blu bojs u Borovu Selu iza spomenika dvanestorici hrvatskih policajaca poginulih na početku sukoba u Hrvatskoj, naslikali mural u njihovu čast.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala