Rusija modernizuje „zaštitnika neba“ ─ Su-30SM

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-30SM
Lovac Su-30SM - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Lovci Su-30SM u službi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i ruske mornarice biće modernizovani do verzije Su-30SM2, saopštio je list „Izvestija“, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane.
„Glavne odluke o modernizaciji Su-30SM do nivoa SM2 su već donete. Planirano je da radovi budu završeni do 2027. godine. Neće biti nadograđeni samo lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, već i mornaričke avijacije“, piše list.
Međutim, prema rečima sagovornika agencija, tačan broj „tridesetica“ koji će biti modernizovan do nivoa Su-30SM2 za sada nije određen.
Lovac Su-30SM - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2020
Poljski mediji upozoravaju: Moć ruskih lovaca Su-30SM sve veća
Kako je precizirano, modernizovani avioni će dobiti najsavremeniji motor – AL-41F-1S, koji se trenutno ugrađuje na serijske avione Su-35, moćniji radar „Irbis“, kao i prošireni arsenal oružja klase „vazduh-vazduh“ i „vazduh-zemlja“, uključujući hipersonično.
„Suhoj“ Su-30SM je višenamenski lovac. On može da se koristi i danju i noću, u jednostavnim i kompleksnim meteorološkim uslovima.
Su-30SM se takođe može koristiti za upravljanje grupnim borbenim akcijama za gospodarenje u vazduhu, uništavanje desanta neprijatelja u vazduhu, kao i za sprovođenje vazdušnog izviđanja i uništavanje kopnenih ciljeva u jednostavnim i teškim meteorološkim uslovima.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala