Novi udarac za proizvođače cigareta

CC0 / Pixabay / Cigarete
Cigarete - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) predložila je zabranu mentol cigareta u Sjedinjenim Državama, što je pobeda za aktiviste protiv duvanske industrije, ali i udarac za proizvođače cigareta.
FDA radi na predlogu standarda proizvoda koji bi trebalo da bude objavljen iduće godine, a kojim će se zabraniti mentol kao ukus u cigaretama, kao i svi drugi ukusi, objavila je ta agencija, a prenosi Rojters.
Biće potrebno više godina da se zabrana primeni zbog verovatnih pravnih osporavanja duvanske industrije koja će pokušati da blokira odluke FDA.
Agencija je bila primorana da donese odluku do 29. aprila zbog peticije iz 2013. kojom je tražena zabrana mentol cigareta. Aktivisti tvrde da su Afroamerikanci najviše pod uticajem marketinških kampanja proizvođača cigareta.
Zabrana mentola, poslednjeg dopuštenog ukusa u cigaretama i zabrana drugih ukusa spasiće živote, posebno među onima koji su neproporcionalno pod uticajem tih smrtonosnih proizvoda“, rekla je čelnica FDA Dženet Vudkok, preneo je portal Poslovni.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala