Ako je i bilo sumnje, više je nema – Nikola Jokić je MVP! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, utakmicom u Los Anđelesu protiv Klipersa stavio je tačku na priču oko MVP nagrade, pošto je sa 30 poena, 14 skokova i sedam asistencija predvodio franšizu iz Kolorada do pobede – 110:104.
Denver je u „grad anđela“ došao osakaćen, bez tri važna košarkaša, Mareja, Bartona i Morisa, ali je i pored toga, nošen sjajnim Jokićem savladao Kliperse i popeo se na treće mesto Zapada.
Pojedini NBA navijači i košarkaški analitičari u Sjedinjenim Američkim Državama do ove utakmice nisu mogli da priznaju da MVP dolazi iz Sombora, Srbije, ali posle ovakvog izdanja ne preostaje im ništa drugo nego da se poklone srpskom košarkašu.
Nagetsi su pre nekoliko nedelja izgubili drugu zvezdu tima Džamala Mareja i mnogi su krenuli da ih otpisuju, te su se i šanse Nikole Jokića za MVP smanjile jer se očekivalo da će ekipa pasti na tabeli.
To ne da se nije desilo, već Denver ima skor 9/1 od povrede Kanađanina i trijumfom nad Klipersima preskočili su ih na tabeli Zapadne konferencije.
Jokić je dirigovao napadom kao što to radi od starta sezone, iz igre je šutirao 9/17, sa linije za slobodna bacanja 10/10, međutim, to mu nisu bile najimpresivnije statističke kolone na ovom susretu. 
Centar reprezentacije Srbije nije imao nijednu izgubljenu loptu, a kada se pogleda koliko je puta posed u njegovim rukama, onda je to veoma impozantan podatak.
Denver je kontrolu nad utakmicom preuzeo u trećoj četvrtini, a u poslednjoj je samo održavao prednost. Verovatno i ključ koš postigao je Fakundo Kamapco na 68 sekundi do kraja utakmice.
Jokić je, bez gledanja, dodao loptu u ćošak gde se nalazio omaleni Argentinac koji je odmah šutirao i „pocepao“ mrežicu. Na semaforu je bilo 107:98, te Klipersi nisu imali vremena da se vrate u meč.
Pored Nikole, odličan meč odigrao je i Majkl Porter junior sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija, Dozir je ubacio 16, a Kampaco i Milsep po 10 poena.
Kod Klipersa potpuno su podbacili Kavaj Lenard (16/5/6) i Pol Džordž koji je postigao 20 poena, ali je iz igre šutirao očajnih 5/21. Najbolji meč kod ekipe iz Los Anđelesa odigrao je Rondo sa 18 poena, pet skokova i pet asistencija.
Posle utakmice mnogi su čestitali Nagetsima na pobedi i Jokiću na novoj MVP partiji. Bogdan Bogdanović na Tviteru napisao je: „Ovo vam je MVP.“
​Aleks Ingliš, legenda Denvera, kratko i jasno napisao je ko je najkorisniji košarkaš ove sezone.
​Do kraja ligaškog dela sezone Nagetsima je ostalo da odigraju još osam utakmica, trenutno su na skoru 43/21, te ćemo videti na kom mestu će na kraju završiti.
Standings provided by SofaScore LiveScore
NBA, rezultati:
Šarlot – Detroit 107:94
Hjuston – Golden Stejt 87:113
Atlanta – Čikago 108:97
Klivlend – Majami 107:124
Minesota – Nju Orleans 136:140pp
Oklahoma – Indijana 95:152
Orlando – Memfis 112:111
Dalas – Vašington 125:124
LA Klipers – Denver 104:110
Juta – Toronto 106:102
Amerika je „locirala“ novi biser iz Srbije /video/
„Sa Jokićem i u kafanu, Lebron bi bio predsednik Amerike da je kao on“
Lučić zakucao Milano – Bajern na volšeban način izjednačio! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala