Suze Nikole Grbića posle istorijskog uspeha! /video/

© Foto : Tviter skrinšot / Arena sport TVNikola Grbić posle osvajanja titule šampiona Evrope
Nikola Grbić posle osvajanja titule šampiona Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Nikola Grbić, legendarni srpski odbojkaš, osvojio je Ligu šampiona sa poljskom Zaksom pobedivši u velikom finalu Trentino – 3:1 (25:22, 25:22, 20:25, 28:26.
Grbić, bivši selektor Srbije i nekadašnji dugogodišnji reprezentativac, postao je prvi srpski trener u istoriji koji se popeo na krov Evrope sa nekim klubom.
Zaksu su svi otpisivali, još od četvrtfinala i duela sa braniocem trofeja Lube Čivitanovom, pa potom i u polufinalu protiv Zenita, međutim, pobeđivali su sve redom i na kraju su u velikom finalu bili bolji i od Trentina.
Briljirali su Kačmarek, Semenjuk, Šlivka i Tonuti, nosioci ove ekipe, dobar doprinos dao je i Amerikanac Smit, te su Srećko Lisinac i Marko Podraščanin, odbojkaši italijanskog kluba, ostali kratkih rukava i bez titule šampiona Evrope.
Poljski predstavnik bio je nešto bolji rival, sitnice su odlučivale i na kraju su as servisom Kačmareka došli do pobede.
Utisak je bio da je momentum na strani Trentina jer su dobili treći set i smanjili na 2-1. Italijani su vodili i u četvrtom periodu igre, imali su 16:13 i 19:17, ali je Zaksa uspela da se vrati, unese dramu i na kraju slavi sa 28:26.
Usledilo je veliko slavlje, a koliko ovaj trofej znači Nikoli Grbiću pokazuju suze radosnice nakon poslednjeg poena.
​Grbić je ispisao istoriju poljske odbojke, pošto je Zaksa prvi klub iz ove države šampion Evrope, ali i srpske jer do sada nismo imali trenera koji je na klupskom nivou osvojio Ligu šampiona.
Zaksa nije imala najskuplju ekipu u Evropi, ali jeste Grbića na klupi i sjajnog Bendžamina Tonutija kao tehničara koji je bio apsolutno najvažniji odbojkaš u poljskom klubu.
Na to dodajte sjajnog primača Šlivku, korektora Kačmareka i srednjaka Smita, te i ostale odbojkaše koji su bili u rotaciji i dobićete šampiona Evrope.
​► Slučaj „zastava Rusije“: „Bili smo u strahu, žao mi je, siguran sam da su Rusi uznemireni“
► Spektakl na ledu – mladi Rusi šokirali Amerikance /video/
Čečen odbrusio Amerikancu: Brate, ja sam odrastao u ratu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala