Kako veliki pljačkaju male?

© AFP 2023 / JON SUPERKolumbijski fudbaler Hames Rodriges
Kolumbijski fudbaler Hames Rodriges - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Hames Rodriges je 2014. godine briljantnim partijama na Svetskom prvenstvu u fudbalu upisao svoje ime na fudbalsku mapu i obezbedio transfer vredan 75 miliona evra u slavni Real Madrid. Šest godina kasnije otišao je iz Španije – za „nula“?!
To je bar objašnjenje Real Madrida na zahtev Rodrigesovih bivših klubova Envigada i Banfilda za deo kolača od prelaska reprezentativca Kolumbije u engleski Everton.
Sa vrednošću od tridesetak miliona evra na tržištu, Rodriges je trebalo da bude „debelo“ plaćen za prelazak na novo radno mesto, a finansijskoj injekciji su se nadali klubovi iz njegove domovine, na osnovu principa solidarnosti i preraspodele novca koji je ustanovila FIFA.
Ipak, Envigado i Banfild su ostali praznih ruku jer je Rodriges iz Reala u Everton otišao bez obeštećenja, što je neverovatno s obzirom na to da je Kolumbijac igrač sa ozbiljnim renomeom i velikim fudbalskim kvalitetom.
FIFA je potvrdila da Everton nije izdvojio ni evro za angažovanje Rodrigesa, nakon što je žalbu poslala uprava Envigada.
„Bili smo pomalo izgubljeni u ovoj priči. Odgovorili su nam da je transfer zaista bio besplatan. Rodriges je jedan od najcenjenijih fudbalera u Evropi i nedavno je postigao stoti pogodak u Evropi, što nije nešto što svako može da uradi. Ali, za njih je on igrač koji može da ide za džabe“, rekao je predsednik klub Ramiro Ruis.
Razočarani Kolumbijci će ostati bez novca, koji je više nego potreban malim klubovima, naročito u aktuelnim vremenima teških ekonomskih posledica pandemije, ali su veliki odlučili da se ne bave time i da urade stvari „ispod žita“ – samo na ličnu korist.
Čizma više nije crno-bela
Uskrs je uvek Uskrs, lopta je uvek lopta, ali – ljudi nisu uvek ljudi
Japanac pobegao iz Partizana na Uskrs
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala