Donjeck: Ukrajinske snage planirale napad na hram na Uskrs

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji
Pripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Ustanici samoproglašene Donjecke Narodne Republike su presreli udarnu bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga bezbednosti u blizini linije razdvajanja, saopštio je predstavnik Narodne milicije DNR.
Prema njegovim rečima, dron je leteo prema jednom od hramova.
„Jedinice PVO Narodne milicije su u 7.35 (po moskovskom vremenu) na zapadnom obodu Jasinuvate blagovremeno otkrile i primorale da sleti bespilotnu letelicu tipa 'kvadrokopter' koja je pretvorena u udarnu. Lansirana je sa položaja motorizovanog pešadijskog bataljona 72. zasebne mehanizovane brigade“, izjavio je portparol Narodne milicije DNR.
Kako je rekao, niko nije povređen.
On je dodao da nije isključena mogućnost da je operater uputio smrtonosnu napravu na Hram svetih apostola Petra i Pavla u Jasinuvati, gde se lokalni stanovnici okupljaju na crkvenoj službi na dan Uskrsa.
Podsetimo, prema Minskim sporazumima, korišćenje bespilotnih letelica u blizini kontakt linije je zabranjeno. Od tog pravili su izuzete bespilotne letelice OEBS-a.
U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje u potpunosti zabranjuju razmenu vatre, razmeštanje naoružanja u blizini naselja, ofanzivne, izviđačke i diverzantske akcije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala