Spektakularni prizori iz Crne Gore: Cela trasa novog auto-puta iz drona /video/

© Foto : Youtube/Bemax d.o.o. Montenegro/PrintscreenAuto-put kroz Crnu Goru, deonica Smokovac-Mateševo
Auto-put kroz Crnu Goru, deonica Smokovac-Mateševo - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Auto-put Bar-Boljare povezivaće Crnogorsko primorje, Podgoricu i sever Crne Gore. Kada bude izgrađen, povezivaće i Crnu Goru sa celom Srbijom, preko auto-puta Beograd-Boljare, čiji delovi su završeni, a neke deonice su u izgradnji i planu. Kako izgleda izgradnja crnogorskog auto-puta, vidi se na snimku iz drona koji je objavljen na društvenim mrežama.
Auto-put kroz Crnu Goru biće građen u četiri faze, objavljeno je na zvaničnom sajtu auto-puta. Prva faza je deonica Smokovac-Mateševo, središnji deo auto-puta koji povezuje Podgoricu i sever Crne Gore.
Druga faza je deonica Mateševo-Andrijevica i obilaznica oko Podgorice, treća Andrijevica Boljare, a četvrta Podgorica-Đurmani (Bar).
Deonica od Smokovca do Mateševa duga je 41 kilometar i trebalo bi da bude završena u novembru ove godine.
Na toj trasi, koja je prikazana na snimku, izgrađeno je 20 mostova ukupne dužine 6,09 kilometara, 16 dvocevnih tunela ukupne dužine 17,74 kilometara, a otvorena trasa je projektovana na dužini od oko 17,17 kilometara.
Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca, autoput u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara, što govori o kompleksnosti projekta, piše Investitor.me.
Projektovana brzina na ovoj deonici auto-puta je 100 kilometara na sat, a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i po na samo 25 minuta.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala