Ruski senator: Dugo će još trajati američka politika pritisaka na Rusiju

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaGrb na zgradi Saveta Federacije Rusije
Grb na zgradi Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
U američkoj vlasti postoje ljudi koji veruju da je vršenje pritiska na Moskvu efikasno i perspektivno, ali greše. Takva situacija će se nastaviti još dosta dugo, procenjuje ruski senator i potpredsednik Saveta federacije Konstantin Kosačov.
Prema njegovim rečima, pristalice i autori metodologije pritiska na Rusiju utiču na američkog predsednika Džozefa Bajdena a to se odražava na spoljnopolitičke odluke Vašingtona.
„Antiruska politika zavisi od izuzetno velikog broja odluka koje je donelo američko zakonodavstvo, a takvi koraci u Sjedinjenim Državama se ispravljaju veoma teško“, rekao je on u intervjuu za list „Parlamentska gazeta“.
Američki predsednik ponovio je pre dva dana, u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata, da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.
„Što se tiče Rusije, jasno sam stavio do znanja predsedniku (Rusije, Vladimiru) Putinu da će, iako ne želimo eskalaciju, njihovi postupci imati posledice“, rekao je Bajden.
Podsetimo, Amerika je 15. marta uvela nove sankcije Rusiji, uključujući proterivanje ruskih diplomata, na šta je Moskva recipročno odgovorila.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala