Protest zbog sankcija protiv EU: Ruski ambasador pozvan u MIP Švedske

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaZastave Švedske i EU
Zastave Švedske i EU - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
Ambasador Rusije u Stokholmu pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Švedske zbog toga što je Moskva uvela sankcije zvaničnicima Evropske unije, saopštava agencija Frans pres, pozivajući se na portparola MIP-a Švedske Matsa Semjuelsona.
Prema rečima sagovornika agencije, ruskom ambasadoru je izražen protest u vezi sa ruskim merama. U Stokholmu smatraju da su, „za razliku od sankcija Evropske unije, ruske sankcije neosnovane, pravno nejasne i izražavaju političke motive“.
Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da Rusija zabranjuje ulazak u zemlju za osam državljana zemalja Evropske unije i predstavnika njenih zvaničnih struktura kao odgovor na sankcije. Na ruski „crni spisak“ uvršteni su, između ostalih, i predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli, šef berlinskog tužilaštva Jorg Raupah i zamenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova.
Ruska strana ističe da je ta mera preduzeta kao odgovor na postupke protiv šest ruskih državljana, kojima je zabranjen ulazak na teritoriju EU.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala