Novakova izjava je izazvala i reakciju „nesuđenog zemljaka“: „Za mene je stvar jednostavna“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
Britanski teniser Endi Mari apelovao je na tenisere da prihvate vakcinaciju protiv virusa korona, opisujući je kao „prostu“ stvar.
Tenis je teško pogođen pandemijom koronavirusa, a posebno su napadnuti organizacije turnira i novčane nagrade, jer publike na stadionima nema.
Život u „balonu“ izazvao je najviše nevolja za tenisere, a mnogi od njih otvoreno su priznali da su ograničenja uticala na njihovo mentalno zdravlje.
Endi Mari koji je od početka sezone učestvovao na samo dva ATP turnira, u Monpeljeu gde je ispao u prvom, i u Roterdamu sa kog je ispao u drugom kolu, u potpunosti saoseća sa drugim igračima, te ih je pozvao da ostave po strani nepoverenje prema vakcini kako bi se život na Turu što pre vratio u normalu.
„Nije baš zabavno odlaziti i ostajati u balonima“, rekao je nekadašnji prvi reket sveta.
„U Majamiju na primer, kroz prozor vidite da je čitav grad potpuno otvoren, dok igrači borave u balonu“, dao je primer najbolji škotski teniser.
On je naveo da je iz perspektive igrača svestan koliko to može da bude frustrirajuće.
„Zbog toga što sve to traje već neko vreme, postalo je pomalo zamorno. Znam za neke igrače iz Australije koji su devet ili deset meseci odsutni od kuće zbog toga što ako se vrate kućama moraju da provedu dve nedelje u hotelu“, rekao je Škot.
Nekada prvi teniser sveta, koji je godinama ranije predstavljan kao veliki prijatelj Novaka Đokovića iz detinjstva, te osoba koja je učestvovala u pokušajima da Srbin postane Britanac, o vakcinaciji je govorio svega nekoliko dana pošto je Novak odbio da se izjasni i naveo da svako mora da ima pravo na izbor. 
„Cenim sve to, to je jako teško. Ali, istovremeno je prošlog meseca u Brazilu preminulo 60.000 ljudi zbog virusa korona“, upozorio je on.
„Ako je ovo to što moramo da uradimo kako bismo nastavili da obavljamo svoj posao i da obezbedimo turnirima određenu sigurnost neka bude tako“, rekao je Mari misleći na vakcinu.
„Ako želite da izbegnete predugačak boravak u balonu, onda morate da podržite vakcinaciju. Ne možete samo da kažete 'Ne, mi samo želimo da živimo normalno i ne želimo boravak u balonu, ali istovremeno ne želimo da se vakcinišemo'. Stvar je prosta za mene“, apostrofirao je Mari.
„Mi smo za vakcinisanje, ali – poštujemo Novaka“
„Hvala Novaku i srpskom narodu na vakcini!“
Novakov okršaj sa Britancem – odbio je provokaciju i uporedio Rusiju sa Zapadom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala