Nakon upozorenja Simonjanove: Fejsbuk odblokirao nalog projekat RT, ali – uz ograničenja

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDruštvena mreža Fejsbuk
Društvena mreža Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
Fejsbuk je odblokirao nalog projekta RT „Redfiš“ koji je dan ranije uklonio, saopšteno je na Telegram kanalu televizije „RT“.
„Fejsbuk je vratio stranicu projekta RT 'Redfiš' koja je juče obrisana. Međutim, sa ograničenjima. Još uvek na stranici stoji upozorenje, i ona se neće pojavljivati u preporučenom“, navodi se u saopštenju.
Ističe se da za stranicu i dalje važi pravilo tri greške, odnosno prilikom sledećeg upozorenja, ponovo će je udaljiti.
Glavna urednica televizije „RT“ i Sputnjika Margarita Simonjan kratko se oglasila povodom ove vesti.
„Uskoro će da udalje i sopstvenu glavu“, napisala je Simonjanova na Telegramu.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Podsetimo, pres-služba televizije „RT“ saopštila je juče da je Fejsbuk uklonio stranicu projekta „RT“ – „Redfiš“ zbog antifašističkih objava sa istorijskim fotografijama, saopštivši da oni „krše pravila zajednice“. Glavna i odgovorna urednica televizije RT i Sputnjika Margarita Simonjan izjavila je da će se lično posvetiti tome da se Fejsbuk zatvori ukoliko ta društvena mreža ne odblokira nalog projekta „Redfiš“. Kako je rekla, projekat ima na svom nalogu 800.000 pratilaca, a Fejsbuk je tu stranicu obrisao nakon što je objavljena reportaža o oslobađanju Aušvica i svrgavanju Musolinija.
Inače, projekat „Redfiš“ televizije RT se bavi sprovođenjem sopstvenih istraživanja i pravljenja kratkometražnih dokumentarnih priloga posvećenih socijalno-ekonomskim problemima.
Poslednjih meseci strane platforme često blokiraju naloge ruskih medija. Fejsbuk je bez objašnjenja blokirao nalog agencije „Baltnjuz“. U oktobru 2020. godine Tviter je označio objave televizije „RT“ o izborima u SAD kao potencijalno obmanjujuće, a pre toga je obrisao iz pretrage RIA „Novosti“. Ranije je Tviter blokirao profile „RT“ i agencije „Sputnjik“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala