Lider DNR upozorava: Situacija u Donbasu sve napetija

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji
Pripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
Situacija u Donbasu se ne smiruje, Ukrajina redovno koristi artiljeriju i minobacače, rekao je šef samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin.
„Nažalost, ne postaje mirnije... Od septembra je počelo pogoršavanje. Velika napetost traje od decembra, decembar-januar i dalje vidimo da se situacija zaoštrava, uzimajući u obzir količinu tehnike i ljudstva koji je koncentrisan. Sada, uprkos različitim izjavama o pokušajima da se čak postigne sporazum o poštovanju prekida vatre, nažalost, ne postaje mirnije“, rekao je Pušilin.
Prema njegovim rečima, ukrajinska strana redovno krši primirje.
„Danas je sedam puta zabeleženo kršenje režima prekida vatre u Gorlovskom i Donjeckom pravcu. I tu je korišćen minobacač, artiljerija“, istakao je Pušilin.
Nakon što su 27. jula 2020. godine stupile na snagu dodatne mere uz režim prekida vatre, kako je kazao, „to je nekako trajalo oko mesec dana, manje-više“.
Nešto ranije, predstavnik Narodne milicije DNR saopštio je da su ukrajinske snage postavile 114 protivtenkovskih mina u blizini naselja Širokino, koje je pod kontrolom Kijeva, u neposrednoj blizini kuća, puteva i oranica.
Pročitajte još:
 
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala