Ruska kaznena ekspedicija izborila majstoricu protiv španskog giganta! /video/

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKošarkaš KK Zenit Sankt Peterburg Kevin Pengos
Košarkaš KK Zenit Sankt Peterburg Kevin Pengos - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su Barselonu 74:61 u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige, čime su izborili majstoricu koja će se odigrati četvrtog maja u Blaugrani.

Zenit, koji od starta četvrtfinalne serije igra odličnu košarku, priredio je navijačima u dvorani nezaboravno veče pošto je već posle tri četvrtine rešio pitanje pobednika.

Izabranici Ćavija Paskavala doslovno su razbili katalonskog giganta, te su posle trideset minuta igre imali +20 – 68:48. U poslednjoj deonici samo su održavali prednost i na kraju su i više nego zasluženo izjednačili u seriji – 2:2.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Pengos 22 poena i osam asistencija, a pratili su ga Pojtres sa 12 i Blek i Holins sa 11 poena.

Poražene je predvodio Nik Kalatis sa 19 poena, dok je Kori Higins ubacio 13. Potpuno je podbacio Nikola Mirotić koji je iz igre šutirao 2/11.

Od starta meča domaći košarkaši nametnuli su žestok ritam i posle samo nekoliko minuta rezultat na semaforu bio je +10, 19:9. Barsi su izašli neki ziceri, uvukla se nervoza i do kraja duela nisu uspeli da se vrate.

Druga četvrtina bila je prilično neefikasna, obe ekipe nisu uspele da pronađu ritam, bilo je mnogo promašaja na obe strane, te je rezultat na petnaestominutnoj pauzi bio 36:26.

Treći kvartal igre bio je presudan za dalji tok utakmice. Kevin Pengos igrao je odlično u ovom periodu, Katalonci nisu imali odgovor i čas posla ekipa iz Sankt Peterburga imala je dvadeset poena prednosti.

Barselona je u jednom trenutku četvrte deonice gosti iz Barselone uspeli su da smanje na -12, ali nikako nisu mogli do jednocifrenog zaostatka.

Zenit je na krilima Pengosa išao ka velikoj pobedi i na kraju su uspeli da dođu do trijumfa i majstorice. Ruska ekipa pokazala se kao tvrd orah, uostalom i bolja ekipa u ovoj seriji, a peti meč odlučiće ko će među četiri najbolje ekipe Evrope.

Italijan se naljutio zbog pitanja o Srbinu: Šta hoćete od mene? Bio je fantastičan, jeste srećni?

Novo čudo Real Madrida!

Urnebesan gaf košarkaša Mornara: „Umalo ga ne poslah za Nikšić“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala